Instagram

Instagram Mesaj Gitmiyor Hatası Nasıl Çözülür?

Instagram, en popüler sosyal medya platformlarının başında gelmesine rağmen zaman zaman çeşitli hatalara sebep olmaktadır. Bu hatalardan birisi de instagram mesaj gitmiyor hatasıdır. Oldukça can sıkıcı olan bu hatanın çözümünü yazımızda aktaracağız.

Instagram Mesaj Gitmiyor Hatası Neden Kaynaklanır?

Instagram’da mesaj gitmiyor hatası çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu nedenler arasında şu problemleri sayabiliriz:

  • Instagram sunucularından dolayı
  • Internet bağlantınızdan dolayı
  • Instagram uygulamasının bug’ı yüzünden
  • Engellenmiş Olabilirsiniz
  • Instagram’ınız güncel olmayabilir

Peki bu problemler nasıl çözülür?

Instagram Mesaj Gönderilemedi Problemi Çözümleri

Instagram’da mesaj gitmiyor hatasının doğrudan bir çözümü bulunmadığından dolayı bu problemi çözmek için çeşitli çözümleri denemeniz gerekmektedir. Instagram’da mesaj gönderilemedi hatasını çözmek için şu çözümleri deneyebilirsiniz:

Instagram’ı Yeniden Başlatmak

Problemi çözmek için öncelikle uygulamayı tekrar başlatmanızı öneriyoruz. Çünkü, bazı durumlarda uygulamayı zorla kapatmak veya durdurmak bu problemin ortadan kalkmasını sağlayabiliyor. Instagram uygulamasının ayarlarında uygulamayı durdur veya önbelleği temizle ayarlarını kullanarak sorununun devam edip etmediğini kontrol edin. Eğer hala problem devam ediyorsa instagram mesaj gitmiyor hatası için diğer çözümleri deneyin.

Instagram Sunucularını Kontrol Edin

Bazı durumlarda Instagram’da yaşadığınız problemlerin kaynağı siz değil, Instagram sunucuları olabilir. Eğer böyle bir durum var ise, yapacağınız tek şey beklemek ve bir şey yapmamak olacaktır. Peki, Instagram sunularını nereden kontrol edebilirim diye merak ediyorsanız, şu adrese bakmanız yeterli olacaktır:

https://downdetector.com/status/instagram/

Instagram’ı Güncelleyin

Instagram mesaj gitmiyor hatasının bir diğer çözümü ise Instagram uygulamasını güncellemektir. Güncellemer, uygulamaların yaşadıkları sorunları çözmesi için ve yenilikler için geliştirilmektedir. Belki de yaşadığınız mesaj gitmeme sorunu genel bir problemdir. Bunu çözmek için Instagram’ı güncelleyin ve sorunun çözülüp çözülmediğin kontrol edin.

Instagram Önbelleğinizi Temizleyin

Bazen çok fazla birikmiş veri bu tarz problemlerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bunun için Instagram uygulamanızın önbelleğini temizlemeniz gerekebilir. Instagram önbelleğini temizlemek için şu adımları izleyin:

Android:

  1. Instagram uygulamasına basılı tutun ve uygulama ayarlarına gidin.
  2. Veriyi temizle seçeneğini seçin.

iOS:

iPhone kullanıcıları için doğrudan bir veri temizleme butonu bulunmuyor. Bunun için uygulamayı tekrar yüklemeniz gerekir.

  1. Ayarlarda genel kısmına girin ve iPhone depolama seçeneğini seçin.
  2. Instagram uygulamasını bulun ve tıklayın.
  3. Uygulamayı kaldırın ve tekrar yükleyin.

Engellenmiş Olup Olmadığınızı Kontrol Edin

Eğer sadece bir kullanıcıya mesaj atarken bu problemi yaşıyorsanız, engellenmiş olabilirsiniz. Bir kullanıcı tarafından engel yediğinizde bu kullanıcıya mesaj gönderemezsiniz. Eğer var ise farklı bir hesaptan aynı kullanıcıya mesaj göndermeyi deneyerek engellenip engellenmediğinizi kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca, kullanıcı sizi engellememiş de olsa DM’lerini ayarlardan kısıtlamış olabilir.

Eğer yukarıda sunduğumuz tüm çözümler işe yaramadıysa Instagram Desteğe sorununuzu ileterek çözüm bulmayı deneyebilirsiniz. Instagram destek için şu bağlantıya tıklayabilirsiniz: https://help.instagram.com/

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu