Instagram

Instagram Önerileri Kapatma (2024)

Instagram, hesapların birbirleriyle etkileşime geçmesini sağlayabilmek için hesap önerisi yapmaktadır. Bu önerilerde tanıyor olabileceğiniz kişiler sizin önünüze çıkartılır. Öneriler aracılığıyla tanıdığınız ancak henüz takip etmediğiniz insanları takibe alabilirsiniz. Ancak, gereksiz önerileri kullanıcıların instagram önerileri kapatma işlemlerini aramasına neden olmaktadır.

Instagram’da önerilen sayfalar arasına girerek hesap büyütme için avantaj sağlayabilirsiniz. Potansiyel takipçilere ulaşmak için etkili bir yol olarak öne çıkar. Buna ek olarak, önerilen hesaplar etkileşim olarak da üste çıkarak dolaşımda daha fazla yer alabilirler. 

Instagram takip edilecekler önerisini genellikle aynı alanda paylaşım yapan hesaplar arasından yapar. Dolayısıyla kendi alanınızda öne çıkmak için kullanılacak alternatif bir yol olarak Instagram önerileri öne çıkabilir. Kendi sektörünüze ait rakiplerinizi de bu öneriler sayesinde daha rahat bulabilirsiniz. 

Instagram Önerileri Nasıl Kapatılır?

Instagram arkadaş önerilerinin bu sağladıklarını kullanmak istemezseniz yapmanız gereken işlem basittir. Ancak yalnızca masaüstü sürümünde Instagram hesap önerileri kapatma işlemini yapabilirsiniz.. Masaüstünden Instagram hesabınıza girdikten sonra şu adımları izleyin:

• Sağdaki profil resminiz aracılığıyla profilinize erişin. 

• “Profili düzenle” butonuna tıklayın. 

• “Profilde hesap önerileri göster”in yanında bulunan kutucuğun işaretini kaldırarak “Gönder”e tıklayın. 

Böylelikle size önerilen arkadaş önerilerini kapatmış olursunuz. Ancak unutmayın, önerilen arkadaşları kapattığınızda sizin de profiliniz başkalarına önerilmez. 

Instagram Hesap Önerileri Kapatma

Instagram önerileri kapatma genel olarak fazla hesabı takip etmeyen kullanıcılar tarafından kullanılan bir özelliktir. Bu ayarı kapatarak yanlışlıkla sayfa takip etme riskini ortadan kaldırabilirsiniz. Genellikle avantajlı bir araç olsa da bazı kullanıcılar arzu ettiği takdirde kapatabilir. 

Instagram hesap önerileri kapatma masaüstü sürümünde gerçekleştirilebilecek bir uygulamadır. Instagram’ın masaüstü sürümünden hesabınıza giriş yaptıktan sonra profilinize girin. Sonrasında “profili düzenle” seçeneğini göreceksiniz, ona tıklayın. “Profilde hesap önerileri göster” ayarının yanındaki kutucuğun işaretini kaldırarak “gönder” deyin. Bu kısa işlem sonrasında bir daha hesabınız başkasına önerilmeyecek, siz de takip edilecekler önerisi almayacaksınız. 

Instagram Arama Önerileri Kapatma

Instagram Arama Önerileri Kapatma

Instagram’ın güncel sürümünde ne yazık ki arama sekmesinde Instagram önerileri kapatma seçeneği bulunmamaktadır. Buna alternatif olarak, düzenli bir şekilde arama geçmişinizi silmek önerilebilir. Düzenli olarak tarama geçmişinizi silmek otomatik doldurma ve önerilerin azalmasını sağlayabilir. 

Instagram arama sekmesine gittikten sonra sağ üstte bulunan “tümünü gör” butonuna tıklayın. Sonrasında aynı yerde “tümünü temizle” seçeneğini seçerek arama geçmişinizi silebilirsiniz. Toplu olarak arama geçmişinizi silmek istemezseniz, önceden aranılan hesapların yanında bulunan “X” düğmesine tıklayarak mevzubahis hesabı arama geçmişinden kaldırabilirsiniz. 

Instagram Kişi Önerileri Kapatma

Instagram hesap önerileri kapatma, avantajlarına rağmen bazen rahatsızlıklara sebep olabilmektedir. Kullanıcılar sürekli hesap önerilmesinden şikayetçi duruma gelebilmektedir. Instagram hesap önerileri kapatma işlemi masaüstü sürümünden profil içerisindeki “profili düzenle” bölmesinden yapılmaktadır. Profil düzenleme bölmesinde bulunan “Profilde hesap önerileri göster” seçeneğinin deaktive edilmesi sonrasında “gönder” tuşuna basarak Instagram önerileri kapatma ayarı yapılabilir. 

Instagram Gönderi Önerileri Kapatma

Instagram, algoritması aracılığıyla kullanıcılara beğendikleri içerikleri sunmak ister. Etkileşim verdiğiniz sayfalara yakın sayfaların gönderileri karşınıza çıkar. Bu durum bir yerden sonra rahatsız edici boyuta gelebilir. Bunun sebebi, her sayfanın yalnızca kendi nişinde paylaşımlar yapmamasıdır. Bir araba tamircisinin paylaştığı kedi videosundan sonra sürekli karşınıza araba tamir videoları çıkması gibidir. Gönderilerde Instagram önerileri kapatma işlemi bu noktada lazım olmaktadır. 

Bunun direkt bir yolu olmasa da yavaş yavaş önerilen gönderilerinizi düzenlemek mümkündür. Bunun için istemediğiniz gönderilerin önerilmemesi için gönderinin sağ üstünde (reels paylaşımlarında sağ altta) bulunan üç noktaya tıkladıktan sonra “ilgilenmiyorum” seçeneğine tıklayın. Böylece benzer gönderileri daha az görürsünüz. 

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu