Twitter

Twitter Zaman Akışı Ayarları Nasıl Yapılır?

Twitter zaman akışı, takip ettiğiniz hesaplardan ve diğer kullanıcılardan gelen gönderilerin kronolojik olarak gösterildiği sekmedir. Bu bölüm ana sayfanızda yer alır ve en son paylaşılan gönderileri bulundurur. Zaman akışında takip ettiğiniz hesapların gönderilerini, beğendiğiniz gönderileri, retweetleri, popüler paylaşımları ve sponsorlu gönderileri görürsünüz. 

Twitter Zaman Akışı Ayarlama

Twitter zaman akışı ayarları değiştirilerek en son paylaşımları veya Twitter algoritmasının sizle alakalı olabileceğini düşündüğü gönderileri gösteren iki farklı zaman akışı gösterimi modu arasında geçiş yapabilirsiniz. Bunlara ek olarak, hassas içerikleri gizleyebilir, beğendiğiniz paylaşımları zaman akışınızdan kaldırabilir ve yalnızca takip ettiğiniz hesaplardan gelen tweetleri zaman akışınızda sıralamayı seçebilirsiniz. 

Twitter zaman akışı ayarları, kullanıcıların platformda yaşadığı deneyimi tümüyle etkileyen ayarlar bütünüdür. Zaman akışınızı kişiselleştirmek uygulamada dolaşırken daha fazla keyif almanızı sağlar. İstenmeyen konuların filtrelenebilmesi en önemli özelliklerden biridir. Böylece hoşlanmadığınız gönderi tiplerinden sıyrılabilirsiniz. 

Twittter’da takipçi sayınızı yükseltmenin ucuz ve doğal yolu için Twitter Ucuz Takipçi paketlerimize göz atabilirsiniz.

Twitter zaman akışı ayarları, birkaç farklı şekilde yapılabilmektedir. İlk olarak, size özel veya takip edilenlerden gelen tweetleri görme modunu ekranın üstünden ayarlayabilirsiniz. Bundan farklı olarak, ilgi alanlarınızı belirleyerek zaman akışınızı şekillendirebilirsiniz.  İlgi alanlarınızı seçmek için “ayarlar ve gizlilik” bölümünde bulunan “gizlilik ve güvenlik”i seçin. Sonra “ilgi alanları” kısmında size uygun ilgi alanlarını seçin ve kaydedin. 

Belirli anahtar kelimeleri takip ederek Twitter zaman akışı ayarları yapılabilmektedir. Bunu yapmak için arama çubuğuna anahtar kelimeyi girin. “Ara”ya tıkladıktan sonra “bu aramayı kaydet” diyerek anahtar kelimenizi kaydedin. Listeler oluşturarak belirli konular veya kullanıcılar hakkında tweetleri görüntüleyebilirsiniz. Liste oluşturmak için sol köşede bulunan üç çizgiye tıklayın. “Listeler”i seçerek “yeni liste oluştur” butonuna tıklayın. Listeye bir ad ve açıklama girdikten sonra “oluştur” deyin. Son adım olarak listeye eklemek istediğiniz kişileri veya etiketleri girin. 

Görmek istemediğiniz içerikleri filtrelemek için hesapları sessize alabilir veya engelleyebilirsiniz. İlgili hesabın profiline girerek üç nokta işaretinden “sessize al” veya “engelle” seçeneklerini işaretleyebilirsiniz. 

Görüldüğü üzere, Twitter zaman akışı ayarları tek bir yerden değil, birçok farklı Twitter fonksiyonu kullanarak yapılabilmektedir. Bu yazımızda sizler için sıraladığımız bu yöntemlerden size en çok uyanını kullanarak siz de Twitter zaman akışınızı kişiselleştirebilirsiniz. 

Zaman Akışını Kişiselleştirme

Twitter zaman akışınızı kişiselleştirmek için birçok farklı yolu deneyebilirsiniz. Bu yollardan ilki, iki zaman akışı modundan birini seçmektir. İki adet zaman akışı modu bulunmaktadır. Bunlardan ilki size özel mod, ikincisi ise takip edilen hesaplar modudur. İlk seçenekte sizin beğenebileceğiniz tweetler önünüze getirilirken, ikinci modda yalnızca takip edilen hesaplardan gelen tweetleri görürsünüz. 

İlgi alanlarınızı belirleyerek zaman akışınızı kişiselleştirebilirsiniz. Listeler yoluyla oluşturulan ilgi alanları, belirli kullanıcılar ve konular hakkında tweetler görmenizi sağlar. Buna ek olarak, belirli anahtar kelimeleri kaydederek bunlarla ilgili tweetler alabilirsiniz. Anahtar kelimeyi kaydetmek için bir anahtar kelimeyi aratın. Sonrasında “bu aramayı kaydet” diyerek anahtar kelimenizi kaydedebilirsiniz. 

Görmek istemediğiniz gönderileri “ilgilenmiyorum” olarak işaretleyebilir, ilgili tweetleri atan hesapları sessize alabilir veya engelleyebilirsiniz. Böylece istemediğiniz tarz gönderileri filtreleyerek Twitter zaman akışı ayarları kişiselleştirmesi yapmış olursunuz. 

Algoritmik ve Kronolojik Zaman Akışı Arasında Geçiş Yapma

twitter zaman akışı ayarlama

Twitter, kullanıcılara iki farklı modda tweetler sunar. Bunlardan ilki algoritmik zaman akışıyken, ikincisi kronolojik zaman akışıdır. Algoritmik zaman akışı sizinle ilgili olabilecek tweetleri önünüze getirir. Algoritma sizin etkileşim bıraktığınız ve zaman geçirdiğiniz tweet modellerini kaydederek size bu özelleştirilmiş zaman akışını sunmaktadır. 

Kronolojik zaman akışında takip ettiğiniz hesaplardan gelen tweetleri zaman sıralamasına göre görürsünüz. En son atılan tweetler en üstte gözükürken, daha eskileri aşağılarda yer alır. Takipçisi olduğunuz konularla ilgili hesapları takip ederek bu modda zaman akışınızı kişiselleştirebilirsiniz.  

Görmek İstemediğiniz İçerikleri Filtreleme

Twitter “gizlilik ve güvenlik” ayarlarından hassas içerikleri gösterme seçeneğini seçerek hassas içerikleri filtreleyebilirsiniz. Buna ek olarak, istemediğiniz konuları içeren tweetleri “ilgilemiyorum” diye işaretleyerek algoritmanın sizin önünüze o tarz tweetler getirmesinin önüne geçebilirsiniz. 

Twitter zaman akışı ayarları kapsamında sizin hoşlanmadığınız tipte tweet atan hesapları sessize alabilir veya engelleyebilirsiniz. Böylece bunun gibi hesaplar önünüze daha az çıkar, bu da filtreleme için önemlidir. Twitter’da birini sessize almak veya engellemek için ilgili hesabın profiline girip üç nokta işaretinden “sessize al” veya “engelle” seçeneğini seçmek gerekir. 

Bildirim Ayarlarını Yönetme

Twitter bildirim ayarları, yalnızca istediğiniz bildirimleri almak üzere şekillendirilebilen bir Twitter fonksiyonudur. Twitter istenmeyen bildirimler buradan kapatılabilmektedir. Bildirim ayarlarınızı değiştirmek için profil resminize tıklayarak profile geçiş yapın. Sonrasında “ayarlar ve gizlilik” butonuna tıklayın. Soldaki menüden “bildirimler”i seçin. Bu bölmede tüm cihazlarda bildirimleri açabilir, masaüstünde bildirimleri açabilir, sesli bildirimleri oynatma ayarı aktif edilebilir, bildirim sesi ayarlanabilir ve titreşim açılıp kapanabilir. 

Bunlara ek olarak, beğeniler, retweetler, yorumlar, takipler ve direkt mesajlar için bildirim alma ayarlarınız yapılabilmektedir. Diğer bildirimler canlı yayınlar, trendler ve haftada bir özet alma seçeneği de kullanılabilir. Ayrıca bu bölmede, belirli hesaplardan bildirim alma ayarı yapılabilir. Bunun için “hesaplar” sekmesine giderek bildirim almak istediğiniz hesabı seçmek yeterlidir. Twitter bildirim ayarlarında, Twitter istenmeyen bildirimler gibi rahatsız edici bildirimleri kapatabilir, istediğiniz alanla veya hesapla ilgili bildirimleri almayı ayarlayabilirsiniz. 

Gizlilik ve Güvenlik Ayarları

Twitter zaman akışı ayarları yapma sürecinde gizlilik ve güvenlik ayarlarıyla zaman akışınızı şekillendirebilirsiniz. Burada hassas içerik ayarı, konu belirlemesi, ilgi alanları, keşfetme ayarları ve arama ayarları yönetilebilir. Ek olarak, sessize alma ve engelleme de buradan yapılabilmektedir.  

Dolayısıyla, Twitter zaman akışı ayarları yaparken gizlilik ve güvenlik ayarlarını mutlaka gözden geçirmelisiniz. Burada her türlü kişiselleştirme aracı mevcut olup, arzu ettiğiniz konulara yönelmeyi de ayarlayabilirsiniz. Böylece Twitter zaman akışınızı kişiselleştirebilirsiniz.

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu