Instagram

Instagram Video Yavaşlatma Nasıl Yapılır?

Instagram video yavaşlatma özelliği kullanıcıların paylaşımlarının daha etkili olmasını sağlayan bir özelliktir. Uygun anlarda kullanılması içeriğin kalitesini oldukça arttırabilmektedir. Instagram ağır çekim video paylaşımı yapmak için paylaşım aracına göre farklı yöntemler kullanılmaktadır. Gönderide, hikayede ve reels paylaşımlarında ağır çekim video hazırlamak için değişik adımlar kullanmanız gerekmektedir. 

Gönderide ağır çekim video paylaşabilmek için öncesinde videonun ağır çekim olarak Instagram’a yüklenmesi gerekmektedir. Direkt Instagram gönderi bölümünden yavaş çekim video oluşturulamamaktadır. Bunun aksine hikayelerde Instagram üzerinden ağır çekim videolar kaydedilebilir. Bunun için şu adımları izlemelisiniz:

• Instagram uygulamasının kamerasını açın. Sonrasında boomerang moduna alarak kayda başlayın. 

• Boomerang kaydı bittikten sonra sağ üstte bulunan sonsuzluk sembolüne tıklayın. 

• Sonsuzluk sembolüne tıkladıktan sonra karşınıza 4 farklı seçenek çıkacaktır. Buradan ağır çekim olanını seçin. Bitti dedikten sonra ağır çekim olarak hikayenizde videonuzu paylaşabilirsiniz. 

Instagram video yavaşlatma işlemi reels sekmesinde ise şöyle yapılır: 

• Instagram reels paylaşım bölümüne gidin. 

• Ekranın solundaki hız ikonuna tıklayıp karşınıza çıkan 5 hız seçeneğinden birini seçin. Bu seçenekler 0.3x, 0.5x, 1x, 2x ve 3x’tir. 0.3x ve 0.5x videonuzu yavaşlatır. 

• Sonrasında kaydetmeye başlayarak yavaş çekim reels videonuzu oluşturun. 

Instagram ağır çekim video oluşturmak için hikayede ve reels’larda yapmanız gerekenler bunlardır. Alternatif olarak, cihazınızın yavaş çekim özelliğiyle uygulamaya direkt olarak yavaş çekim halinde videonuzu atabilirsiniz. Farklı programlarla da videonuzun yavaş çekim ayarlarını şekillendirebilirsiniz. 

Instagram Video Yavaşlatma Nedir?

Instagram video yavaşlatma çekilen veya önceden kaydedilmiş videoların yavaş çekime alınmasıdır. Hikayede ve reels’larda farklı adımlarla yapılan bu işlem, kullanıcıların paylaşımlarına sinematik bir katkı sağlamaktadır. Genellikle hızlı gerçekleşen anlarda kullanılan bu efekt, videonun vurgusunu arttırmaktadır. 

Instagram ağır çekim video paylaşımlarınızı cihazınızdan yavaş çekim olarak kaydettiğiniz videolarla da yapabilirsiniz. Instagram her türlü yavaş çekim videoyu desteklemektedir. Böylelikle yalnızca Instagram’ın sunduğu araçlara bağlı kalmadan gönderilerinizi hazırlayabilirsiniz. Üçüncü parti yazılımları ile de videonuzun efektlerini ve hızını değiştirebilirsiniz. Herhangi bir başka programda hazırlanan yavaş çekim video Instagram’da rahatlıkla paylaşılabilir. Paylaşımınızla ilgili bu noktada bir sorun çıkmayacaktır. 

Instagram Reels Video Yavaşlatma

Instagram Reels Video Yavaşlatma

Instagram video yavaşlatma özelliği en yoğun olarak Reels paylaşımlarında kullanılır. Halihazırda Instagram’ın en çok kullanılan paylaşım aracı olan Reels, videolara efektler, filtreler ve hız eklemesi yapılabilmesi sayesinde çekici videolar oluşturmak için iyi bir paylaşım sekmesidir. Genellikle komik ve epik videolarda karşımıza çıkan ağır çekim Reels’lar, gönderilerin dolaşımda yer etmesini sağlar. 

Instagram ağır çekim Reels paylaşımı için Reels paylaşım bölümündeki hız ikonunu kullanmanız gerekmektedir. Hız ikonu içerisinde 5 farklı hız seçeneğinden ikisi videonuzu yavaşlatıcı özelliktedir. Bu hızlardan (0.3x ve 0.5x) birini seçerek kaydetmeye başlayın. Kayıt işleminizden sonra paylaşıma hazır ağır çekim videonuz elinizde olacaktır. 

Instagram Ağır Çekim Özelliği

Instagram, video paylaşımı konusunda en ileri gelen sosyal medya platformlarından biridir. Dolayısıyla, paylaşılan videolara birçok ayar farklı araçlarla yapılabilmektedir. Bu esneklik Instagram’ın neden video paylaşımı konusunda öne çıktığını açıklar. Videoların kalitesini arttıran bu özellik hikaye ve Reels sekmesinde farklı şekilde kullanılabilmektedir. 

Hikayede boomerang özelliği, Reels’larda hız ikonu aracılığıyla kullanılan Instagram ağır çekim özelliği, yorucu bir işlem gerektirmeden videolarınızın yavaşlatılmasını sağlar. Bunlara ek olarak farklı cihazlardan alınmış yavaş çekim videoların Instagram’da desteklenmesi platformun yavaş çekim video paylaşımı için oldukça uygun olmasını sağlar. Siz de bu yazıda yazan yöntemlerle yavaş çekim videolarınız paylaşmayı sıklaştırabilirsiniz. 

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu