Genel

Kick ve Twitch Farkı! Yayıncılar İçin En İyi Seçim Hangisi?

Kick ve Twitch farkı nedir, sorusu son zamanlarda kullanıcıların sıklıkla sorduğu sorulardan bir tanesidir. İnternet üzerinden canlı yayın yapmak oldukça popülerleşti. Twitch, sosyal medya platformları arasında en önemlilerinden birisi oldu. Aynı zamanda Kick adı verilen yeni bir platform ortaya çıktı ve kullanıcıların büyük ilgisini topladı. Kick ve Twitch, içerik üreticilerinin bilgisayar oyunu oynarken açtığı yayınları takipçileri ile sohbet etmesini sağlamaktadır. Takipçilerden gelen bağışlar ve platformlar ortaklık anlaşmaları yapmak içerik üreticilerine para kazandırıyor.

Kick ve Twitch Arasındaki Temel Farklılıklar

Kick ve Twitch gibi canlı yayın platformları internet kullanıcılarının gerçek zamanlı olarak yayın yapmalarını ve izleyicileri ile etkileşim kurmalarını sağlamaktadır. Canlı yayın platformlarından Kick ve Twitch, en öne çıkan platformlardır. Ancak Kick ve Twitch temel farklılıklar bulundurmaktadır.

Kick ve Twitch farkı değişik şekillerde yorumlanabilir. Twitch Kick’ten daha önce kullanıcılara sunulmuş bir platform olduğu için kullanıcı sayısı daha yüksektir. Her iki platformda da çeşitli kategorilerde yayınlar açabilirsiniz. Bu kategoriler genel anlamda oyun, müzik ve sohbet bölümlerinden oluşmaktadır. Kick, Twitch’e nazaran çok daha kullanıcı dostu bir arayüz sunmaktadır. Kick’te hiçbir şekilde reklam gösterilmemektedir. İzleyicilerin Twitch’te en çok şikayet ettiği konular arasında gösterilen reklamların süresi ve miktarı yer almaktadır. Bu konuda Kick Twitch’e kıyasla çok daha avantajlıdır. Aynı zamanda Kick içerik üreticilerine çok daha fazla para ödemektedir.

Kick ve Twitch: Hangi Yayın Platformunu Seçmelisiniz?

Kick ve Twitch: Hangi Yayın Platformunu Seçmelisiniz?

Twitch’in en büyük rakibi olan Kick, çok daha farklı bir strateji izlemektedir. Kick ve Twitch farkı birçok yönden incelenebilir. Kick içerik üreticilerine daha özgür bir alan sunmaktadır. Buna örnek olarak Kick’in kumar yayınlarına izin verdiği gösterilebilir. Kick, kullanıcılarını daha özgür bırakarak rakiplerinden farklı bir strateji izlemelidir. Twitch’te cezaya sebep olabilecek birçok davranış Kick’te serbest bırakılmaktadır. Aynı zamanda eğer bir ceza olursa bu cezanın süresi kısa tutulmaktadır. Bu özgürlük Kick platformuna hem olumlu hem de olumsuz yönde etki etmektedir.

Twitch üzerinden bir kıyaslama yapılacak olursa yayıncılar Twitch gelirlerinde ciddi kesintileri platforma bırakmaktadır. Bundan dolayı küçük ve orta düzey yayıncılar Twitch’te yayın açtığında zorluk yaşamaktadır. Kick rakibinden farklı bir strateji izlediği için kısa süre içerisinde büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardı. Kick’te yayın yapan bir yayıncı Twitch’e kıyasla çok daha yüksek gelirler elde edebilir.

Kick vs. Twitch: Özellikler ve Kullanıcı Deneyimi Karşılaştırması

Kick ve Twitch farkı iki yönden öne çıkmaktadır. İki platformun gelir paylaşımı ve içerik politikası birbirinden farklıdır. Kick, Slot ve Casino kategorisiyle birlikte kumar yayınlarına izin vermektedir. Twitch ise 18 Ekim 2022’de kumar oyunlarının yayınını yasaklamıştır. Aynı zamanda Kick, Twitch’e kıyasla daha cömert bir gelir dağıtma sistemine sahiptir. Yayıncılarına %95’lik bir gelir verirken %5’lik kısmı kendine almaktadır. Bu gelir sistemi bağış ve abonelikler üzerinden çalışmaktadır. Twitch’teki gelir dağılımı ise %50’ye %50’dir. Ayrıca yayıncıların daha fazla reklam oynatması için de baskı yapılmaktadır.

Kick mi Twitch mi? Yayıncılar İçin En İyi Seçim Hangisi?

Kick mi Twitch mi? Yayıncılar İçin En İyi Seçim Hangisi?

Kick ve Twitch canlı yayın platformlarıdır. Ancak aralarında Kick ve Twitch farkı bulunmaktadır. Twitch ve Kick arasındaki farklar şu şekildedir:

KickTwitch
Platform YapısıYeni bir platformdur ve Twitch’e benzer bir deneyim sunmaya çalışmaktadır.Uzun yıllardır sektörde var olan ve Amazon’un sahip olduğu en büyük ve popüler canlı yayın platformudur.
Kullanıcı TabanıTwitch kadar geniş bir kullanıcı tabanı bulunmamaktadır. Ancak yeni kullanıcıları elde etmek için çeşitli kampanyalar sunmaktadır.Geniş bir kullanıcı kitlesi bulunmaktadır. İzleyici ve içerik üreticilerine geniş bir topluluk imkanı sunmaktadır.
Para KazanmaYayıncılar için yeni gelir elde etme sistemleri geliştirmektedir. İçerik üreticileri daha fazla para kazanabilir.Yayınlardan elde edebileceğiniz abonelikler, bağışlar, reklamlar ve sponsorlu anlaşmalar bulunmaktadır. Gelir paylaşımı %50-%50 ya da %70-%30 şeklindedir.
Kurallar ve YönergelerDaha esnek topluluk kuralları bulunmaktadır. Ancak platform büyüdükçe bu durum değişebilir.Topluluk kuralları konusunda oldukça katı ve kısıtlayıcıdır. Kurallara uymayan yayıncılar için sert cezalar uygulanmaktadır.
ÖzelliklerGenel olarak Twitch benzeri özellikler sunmaktadır. Kumar yayınlarına izin vermektedir.Klip, VOD’lar, omijler, modersyon araçları gibi birçok özellik bulunmaktadır. Bunların yanı sıra çeşitli özellikler de sunmaktadır.
Teknoloji ve AltyapıTeknoloji ve altyapı açısından geliştirilmesi gerekmektedir.Güçlü bir altyapıya sahiptir. Yüksek kalitede yayınlar ve düşük gecikmeler sunmaktadır.

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu