TikTok

 TikTok Canlı Yayın Nasıl Açılır?

TikTok, 2015 yılında piyasaya sürülen video oluşturma ve canlı yayın yapılan bir sosyal medya platformudur. Global olarak 1.6 milyarın üstünde, aktif olarak 1.1 milyar kullanıcısı bulunmaktadır. Asya’da kazandığı popülariteden sonra dünya çapında hızlı bir yükseliş göstermiştir. Bu nedenle, çok sayıda kullanıcı TikTok canlı yayın nasıl açılır sorusunun cevabını aramaktadır. Çünkü, TikTok’ta canlı yayınlar yaparak milyonlarca kişiye ulaşmak mümkündür.

TikTok Canlı Yayın Açma

TikTok canlı yayın açma, içerik üreticilerinin izleyiciler ile gerçek zamanlı olarak etkileşime girmesini sağlar. İçerik üreticisi olarak, canlı yayınınızda efekt, çoklu misafir, moderasyon, canlı hediyeler gibi özelliklere erişebilirsiniz. Bu çok çeşitli özellikler TikTok’u canlı yayın bazında dünyada en etkin platform yapar. Tüm bunların yanı sıra, TikTok canlı yayın kullanmak için ücret ödemezsiniz. Dolayısıyla eğer canlı yayın yaparak para kazanma niyetindeyseniz, TikTok sizin için doğru bir seçim olabilir.

Peki TikTok canlı yayın nasıl açılır? İlk etapta hazır bir TikTok hesabınız bulunmalıdır. TikTok 18 yaşın üstünde kullanıcılar için kullanılabilirdir. TikTok canlı yayın açma için adımlar şu şekildedir: 

• Ekranın altındaki “gönderi ekle” butonuna tıklayın.

• Aşağıda “Canlı yayın”a tıklayın.

• Bir başlık, filtre, efekt veya başka araçları ekleyin. 

• “Canlı yayına başla” seçeneğine dokunarak canlı yayınınızı başlatın. 

Canlı yayınınız sırasında güvenlik ayarları da dahil olmak üzere Canlı yayın araç ve ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. 

TikTok’ta Canlı Yayın Açma Avantajları Neler?

Türkiye’de yaklaşık 30 milyon kullanıcıya sahip olan TikTok, içerik üreticileri ve yayıncılar için vazgeçilmez bir platform haline gelmiştir. Bu yüksek kullanıcı sayısı, her kesimden insana hitap etme şansınn önünü açar. İçeriğinizin türüne göre canlı yayın stilinizi belirleyebilirsiniz. Canlı konser, soru&cevap, sohbet ve eğlence yayını yapabilirsiniz. Bu esneklik canlı yayın kalitesini arttırmaktadır. 

TikTok canlı yayın sizin için ekstra faydaları beraberinde getirir. Bu faydalar arasında sadık bir kitle oluşturmak, hesabınızın kitle artışı, uzun soluklu içerik oluşturma ve para kazanma vardır. Canlı yayın için çok bir kısıtlama olmamasına ek olarak, en az 1000 takipçiniz olması gerekmektedir. Ancak telaş yapmanıza gerek yok, düzenli bir içerik üreticisiyseniz 1000 takipçiye kısa sürede ulaşıp canlı yayınlarınıza başlayabilirsiniz. Aynı zamanda TikTok izlenme paketleri ile de canlı yayın kullanıcı sayınızı arttırabilirsiniz.

TikTok Canlı Yayın Ayarları Nasıl Yapılır?

TikTok Canlı Yayın Ayarları Nasıl Yapılır?

TikTok canlı yayın fonksiyonunda güvenlikten filtreye kadar geniş bantta ayar bulunur. TikTok canlı yayın ayarlarınızı sunduğunuz içeriğe göre ayarlamalısınız. Örneğin, portre bakış açısı veya manzara bakış açısıyla yayın kalitenizi yükseltebilirsiniz. Oyuncular genelde manzara açısını kullanırken, izleyici sohbeti yapan yayıncılar daha çok manzara açısını kullanır. TikTok canlı yayın ayarlarınızı yayına başlamadan önce ayarlayabilirsiniz. Buna ek olarak, yayın esnasında da bir moddan başka bir moda geçiş şansınız vardır. 

TikTok Canlı Yayınlar ile Para Kazanılır mı?

TikTok canlı yayınlarda izleyici ve bağışa göre para kazanma şansınız mevcuttur. Bağışla kazanacağınız paranın sınırı yoktur. Böylece, uzun süren yayınlarda daha fazla bağış alarak kazandığınız miktarı yükseltebilirsiniz. TikTok, marka tanıtımları ve iş birlikleri için de uygun bir canlı yayın imkanına sahiptir. Anlaşmanıza göre ürün promosyonu ve reklam yaparak para kazanabilirsiniz. Kendi dijital veya fiziki ürünlerinizi TikTok aracılığıyla duyurarak satış da yapabilirsiniz. Anlaşılacağı üzere, TikTok’ta bağış ve izleyici dışında canlı yayından para kazanma şansları çoktur. 

Genel yayın kurallarını okuduğunuz takdirde yayınlarınızda bir sıkıntı olmayacaktır. Ancak, ihlalli yayın yaparsanız yayın yapma hakkından mahrum kalabilirsiniz. Buna dikkat etmeniz gerekir. Paranızı katlamak isterseniz dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da kitlenizin profilidir. Daha genç kitleler ciddi konulara TikTok’ta daha az vakit ayırırlar. En çok kullanılan yayın türü sohbet yayınlarıdır. Bu yayınlarda başka yayıncılarla beraber toplu bir eğlence içeriği oluşturabilirsiniz. 

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu