Genel

Telefona Gelen Reklamları Engelleme

Gün içerisinde cep telefonlarını sıklıkla kullanmamız internette daha fazla vakit geçirmemizi, haliyle internet reklamlarına çok fazla maruz kalmamızı tetikledi. Mobil işlemler sırasında sıkça karşımıza çıkan mobil reklamlar kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu reklamların bir kısmı abartısız olsa da çoğu kullanıcıları rahatsız edecek boyuttadır. Sürekli telefondan işlemlerini tamamlayan kişiler için bu durum dikkat dağıtıcı bir sorun olmaya başladı. Bu nedenle kullanıcılar telefona gelen reklamları engelleme konusunda çeşitli çözümler aramaktadır.

Telefonda Neden Reklam Görürüz?

Reklamlar ile birçok marka fiziki bir mağazası olmasa bile ürünlerini, marka ismini internet aracılığıyla geniş kitlelere duyurabiliyor. Bu sayede reklam vererek satış hedeflerini tutturarak daha kolay kar elde edebiliyorlar. Bu nedenle birçok marka reklamlarını platformlar aracılığı ile kullanıcılara ulaştırıyor. 

Bu nedenle sadece telefonda değil tüm cihazlarda sıklıkla reklamlarla karşılaşmaktayız.

Telefondan Reklamlar Engellenir mi?

telefondan reklamlar engellenir mi

Telefona gelen reklamları engellemek mümkündür ancak bazı web sayfaları reklam engellemenin kendileri açısından doğru olmadığını belirtiyor. Bu nedenle reklam engellemeyi ücretli olarak kapatmayı kullanıcılara sunuyor. Özellikle mobil oyunlarda sıklıkla karşılaştığımız reklamlarda ücretli şekilde reklamları kapatmamıza izin veriyor. Ücretli şekilde de reklamları kapatabilirsiniz.

Telefondan reklam kapatmanın yollarından biri tarayıcılardan kapatmaktır. Genellikle mobil tarayıcıların reklam engellemek için ayarları bulunuyor. Bu sayede mobil cihazlardan tarayıcı ayarları sayesinde reklamları kapatabilirsiniz.

Telefona Gelen Reklamlar Nasıl Engellenir?

Mobil cihazlarınıza gelen reklamlar, telefonda bulunan ayarlar sayesinde kolayca engellenebilir. Bu sayede insanlar telefonda işlemlerini tamamlarken dikkatleri dağılmaz ve zaman kaybı yaşamazlar. 

Instagram’da takipçi sayınızı yükseltmek için Instagram Takipçi Satın Al hizmetimizi kullanabilirsiniz.

Telefona kendiliğinden gelen reklamları engelleme ayarları cihazdan cihaza farklılık göstermektedir. 

Xiaomi Telefona Gelen Reklamları Engelleme

Xiaomi telefonlarda kullanıcılardan yapılan en fazla geri bildirim cihazda çok fazla reklam gösterildiği konusudur. Bu da kullanıcıların rahatsızlığını önemli derecede dile getiriyor. Kullanıcılar bu nedenle çözümü Xiaomi telefona gelen reklamları engelleme konusuna cevap aramakta buluyor. Xiaomi telefona gelen reklamları nasıl engellerim sorusunun cevabına gelecek olursak, kullanıcıların yüzünü güldürecek bir çözüm ile karşınızdayız.

Aşağıda bulunan adımları izlediğinizde Xiaomi redmi telefona gelen reklamları engelleme işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

  • Cihazınızın ana ekranından “Ayarlar” bölümünü açın.
  • Daha sonra “Şifreler ve Güvenlik” bölümüne gelin.
  • “Yetkilendirme & Geri Alma” sekmesine tıklayın.
  • İçerisinde “msa” reklamları kapat seçeneğine tıklayarak reklamları devre dışı bırakabilirsiniz. 10 saniye bekledikten sonra Xiaomi cihazınıza reklamların gelmediğini göreceksiniz.

Android Telefonda Reklam Engelleme

Reklamlar kullanıcıların deneyimini olumsuz etkilediğinden dolayı pek çok kullanıcı tarafından kaldırılmak istenmektedir. Android telefonda reklam engellemenin birçok yolu vardır. Bazı kullanıcılar reklamları engellemek için özel geliştirilen uygulamaları tercih ederler. Reklam kaldırma da popüler bir çözüm olsa da çoğu kişi telefonun kendi ayarlarından reklamları engellemeyi tercih ediyor. Android telefonda reklam engelleme işlemini aşağıda sırası ile belirtiyoruz.

  • Telefonunuzda mobil internet tarayıcı uygulamasını açın.
  • Uygulamanın “Ayarlar” bölümüne gelin.
  • Ayarlar sekmesinin altında “Gelişmiş” sekmesine tıklayın.
  • “Pop-Up Engelle” seçeneğini aktif edin.

Iphone Telefonda Reklam Engelleme

Iphone telefonda reklam engelleme diğer işletim sistemlerindeki reklam engelleme çözümlerine göre farklılık göstermektedir. Iphone kullanıcıları genellikle arama motoru olarak safari kullanmaktadır. Kullanıcılar daha iyi bir internet deneyimi için reklamların kapatılmasını tercih etmektedir. Aşağıdaki adımları izleyerek iphone telefonda reklam engelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  • Telefonunuzdan “Ayarlar” sekmesini açın.
  • Ayarlar bölümünden “Safari” tarayıcıyı seçin.
  • “Reklamları Engelle” seçeneğini bulun ve aktif hale getirin.

Cihazlardan reklam engelleme adımlarını tamamladıktan sonra önünüze reklam gelmeyeceğini göreceksiniz. Reklamları engellediğinizde cihazlarınızda işlem yaparken dikkatiniz dağılmaz ve yapacağınız işe kolaylıkla odaklanabilirsiniz.

Kullanıcılar genellikle reklamları engellemenin güvenli olup olmadığı konusunu merak ediyorlar. Yukarıda bahsettiğimiz adımlar cihaz ayarlarından yapıldığından dolayı güvenlik açısından herhangi sorun teşkil etmez. İstediğiniz zaman ayarları geri alarak reklam engellemesini kaldırabilirsiniz. 

Bir önceki blog yazımız için https://roxmedya.com.tr/blog/spotify-cevrimdisi-dinleme/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu