Twitter

Dünyanın En Etkili Twitter Hesapları (2024)

Twitter, dünya çapında sahip olduğu milyarlarca kullanıcıyla en yoğun olarak kullanılan platformlardan biridir. Bu platformda, Twitter’ın neredeyse tamamına hakimiyet kuran hesaplar bulunmaktadır. Bu hesapların aylık görüntülenmeleri genellikle milyarları bulunmaktadır. Dolayısıyla Twitter algoritması ve deneyimi üstünde büyük etkileri vardır. Bu yazımızda, sizlere en etkili Twitter hesaplarıhakkında bilgi vereceğiz. 

Genellikle her kullanıcının karşısına çıkan bu sayfalar, çok yoğun etkileşim elde etmektediler. Zaman akışının işleyişini bile değiştirebilen bu hesaplar, en iyi Twitter hesapları olarak kabul edilirler. En etkili Twitter hesapları olarak da bilinen bu hesaplar, aldıkları yüksek etkileşim ve sahip oldukları yüksek sayıda takipçi ile bu ünvanları alırlar. Dünya çapında paylaşım yapan bu hesaplar, takip etmese bile her kullanıcının zaman akışında kendini gösterirler. 

Elon Musk

Elon Musk, SpaceX ve Tesla CEO’su, The Boring Company’nin kurucusu, Neuralink ve OpenAI’ın kurucu ortağı ve ilk eş başkanıdır. 25 Ekim 2022 tarihinde Twitter’ı (şimdiki adıyla X) 44 milyar dolara satın aldı. Twitter’ı satın aldıktan sonra platformda birçok değişikliğe imza atan Musk, şu anda 171 milyon takipçiyle en yüksek takipçili hesaplardan biridir. Tartışmalı bir kişiliğe sahip olan Elon Musk, bilim, mizah ve politik konularda tweet atmaktadır.  

CHOQUEI

CHOQUE, 6.7 milyon takipçili bir haber sayfasıdır. Brezilya kökenli bir haber sayfası olan CHOQUEI, Brezilya ve dünya hakkında son dakika gelişmelerini paylaşır. Sayfa genellikle Portekizce paylaşımlar yapmaktadır ve her konuda haber paylaşmaktadır. Videolu ve görsel içerikleri yoğun olarak kullanır. Sosyal medya, politika, yarışma ve diğer birçok konuda tweet atan CHOQUEI, özellikle Brezilya’da iyi tanınan bir haber kanalıdır. 

NO CONTENT HUMANS

No Context Humans, insanların başına gelen komik ve ilginç olayları paylaşan bir Twitter sayfasıdır. Genel olarak video paylaşımı yapan hesap, sosyal medyada, politikada ve günlük hayatta yaşanan absürt ve komik olayları sayfasında paylaşır. Sosyal medya trendlerine de hakim olan sayfa, başarılı bir mizah sayfası olarak karşımıza çıkmaktadır. 

BTS_official

43.8 milyon takipçisiyle BTS, Twitter’da en çok takipçili hesaplardan biridir. Dünyaca ünlü koreli müzik grubunun resmi Twitter sayfası olan BTS_offical, grubun ürettiği eserleri ve grupla ilgili içerikleri paylaşır. Konser tarihleri, albüm tarihlerine ek olarak grup üyelerinin günlük hayatları hakkında da paylaşım yapan sayfa, tweet başına milyonlarca etkileşim almaktadır. 

cat with confusing auras

2.2 milyon takipçisiyle cat with confusing auras, kedi videoları konusunda en iyi twitter hesapları arasında gösterilmektedir. Genellikle videolu paylaşım yapan sayfa, kedilerin tatlı ve komik yönünü takipçilerine sunmayı amaçlamaktadır. Etkileşim seviyesi yüksek olan sayfa, her gün paylaşım yapar. Evcil kediler hakkında her türlü videoyu hesabına çıkaran cat with confusing auras, takipçileri dışında neredeyse her insanın zaman akışında karşısına çıkar. 

FIFA World Cup

12.7 milyon takipçisiyle FIFA World Cup, dünya futbolunun en yüksek mertebeli organizasyonu olan Dünya Kupasının resmi sayfasıdır. Dünya kupalarında şimdiye kadar atılan güzel goller, turnuvalardaki istatistikler gibi her türlü bilgiyi paylaşır. Anket, yazı, görsel ve video paylaşımı yapan hesap, Dünya Kupasına futbol hayranlarını hazırlar. Futbol konusunda en etkili Twitter hesapları arasında gösterilmektedir. Her 4 yılda bir gerçekleşen turnuvada canlı maç takibi de yapar. En aktif olduğu zamanlar turnuvanın oynandığı zamanlardır. 

Pop Base

twitter en etkili hesaplar

Pop Base, 1.3 milyon takipçili bir pop müzik paylaşım sayfasıdır. Pop sanatçılarını ve son dakika gelişmelerini paylaşan hesap, pop müzik seven insanlar tarafından takip edilmektedir. İngilizce paylaşımlar yapan Pop Base, özellikle Amerikan Pop hakkında daha fazla paylaşım yapmaktadır. Gönderilerini genel olarak fotoğraf biçiminde yapan hesap, yüksek sayıda etkileşim almaktadır. Gün başına birçok paylaşım yapılır. Pop müzikte sanatçıların yaptığı son eserler, sanatçıların katıldıkları galalar ve sanatçıların günlük hayatlarıyla ilgili her şey hesapta bulunur. 


SEVENTEEN

SEVENTEEN, 2015 yılında kurulan bir Güney Kore müzik grubudur. Grup 13 üye ve 3 farklı alt gruba ev sahipliği yapar. Bu alt gruplar “hip-hop grubu”, “vokal grubu” ve “performans grubu” olarak isimlendirilir. SEVENTEEN şarkıların yazarlığından dans kareografilerine kadar her detayı kendi hazırlayan bir gruptur. Twitter’da 12.4 milyon takipçiyle Kore müziği alanında en iyi Twitter hesapları arasında gösterilir. Genellikle Korece yapılan paylaşımlar grupla ilgili her detayı kapsayıcıdır. Şarkı, dans, grup üyelerinin günlük hayatları ve gelişmeler bu hesaptan paylaşılır. 


Fabrizio Romano

Fabrizio Romano, İtalyan bir futbol muhabiridir. Dünyanın en iyi muhabiri olarak kabul edilir. Neredeyse hiçbir haberi yanlış çıkmaz. Bundan dolayı bağlantıları en yüksek kabul edilen futbol muhabiri olarak karşımıza çıkar. Her kulüp taraftarı Fabrizio Romano’nun kendi kulüpleriyle ilgili haber girmesini bekler. Öyle ki, eğer Romano bir haberi girdiyse resmi açıklama gibi kabul edilir. Twitter’da sahip olduğu 19.8 milyon takipçisiyle futbol muhabirlerinde en etkili Twitter hesapları arasında kabul edilir. Hatta birincidir demek yanlış olmaz. Paylaşılan gönderiler İngilizce olup her kesimin anlayabileceği düzeydedir. Paylaşımlar genellikle fotoğraf formatında olup, çok yüksek etkileşim alırlar. 


Daily Loud

Daily Loud, 2.8 milyon takipçili bir hip-hop ve viral haber sayfasıdır. Viral olmuş neredeyse her habere sayfasında yer veren Daily Loud, her konuda haber yapmaktadır. Hip-hop konusunda da çok fazla haber ve gelişme paylaşan sayfa, golf, politika, günlük hayat gelişmelerini de takipçileriyle paylaşır. Genellikle görsel içerikler paylaşan hesap, içerik başına yüksek etkileşim alır. İngilizce dilde yapılan paylaşımlar her gün hesapta yer almaktadır. 


Out of Context Football

Futbol konusunda en etkili Twitter hesapları arasında gösterilen bir diğer hesap da Out of Context Football olarak karşımıza çıkar. 4 milyon takipçili hesap, dünya futbolunda yaşanan gelişmeleri paylaşır. Bu gelişmeler genellikle komik olayları kapsamaktadır. Ancak güzel goller ve ekstra durumlar da bu hesapta kendine yer bulur. Genellikle gönderiler başlıksız yayınlanır. Fotoğraf ve video paylaşımı yapılır. Bunlara ek olarak diğer sayfalardan futbolla ilgili retweetler de hesapta sunulmaktadır. 

Siz de Twitter’ın en etkili hesapları arasında yer almak istiyorsanız Twitter hizmetlerimizi inceleyebilirsiniz.

Tweets of Cats

Kedi videoları konusunda en etkili Twitter hesapları arasında gösterilen Tweets of Cats, 1.5 milyon takipçisiyle yüksek etkileşime sahip bir hesaptır. Genellikle kedilerin videolarını ve fotoğraflarını paylaşan hesapta ana dil İngilizce’dir. Dünyanın her yerinden gelen kedi videolarına sayfasında yer verir. Aralık 2021 tarihli bir hesap olan Tweets of Cats, kendi web sitesiyle de takipçilerine hizmet vermektedir. Web sitesi biyografisinde yazılı bulunmaktadır. 


WholesomeMemes

WholesomeMemes, komik gönderiler ve iç ısıtıcı paylaşımlar yapmaktadır. 3 milyon takipçisiyle dünyada yaşanan olumlu görsel ve videoları paylaşmaktadır. Neredeyse hiçbir olumsuz habere yer vermeyen sayfanın etkileşimi bir hayli yüksektir. En iyi Twitter hesapları arasında gösterilen WholesomeMemes, insanlara yüksek derecede pozitiflik sunar. Bu bakımdan moral bulmak isteyen kullanıcılar tarafından çok sevilen bir sayfa olarak karşımıza çıkmaktadır. 


Tomorrow X Together

Tomorrow X Together (daha çok bilinen ismiyle TXT), Güney Koreli bir erkek müzik grubudur. Grupta beş üye bulunmaktadır. Kore müziği konusunda en etkili Twitter hesapları arasında yer almaktadır. 14.6 milyon takipçisiyle grup hakkında her detayı paylaşan sayfa, hayranları tarafından takip edilmektedir. Sayfanın ana dili Korece olup, yoğun biçimde gruba özgü etiketler kullanılır. Grup üyelerinin sosyal hayatı, müziklerinin videoları gibi grupla ilgili her türlü içeriği takipçilerine sunar. 


ESPN FC

Amerika merkezli bir spor kanalı olan ESPN, 1979 yılında kurulmuş ve 37 ülkede yayın yapan dünyaca ünlü bir kanaldır. ESPN FC ise Twitter’da futbolla alakalı haberler ve içerikler paylaşmaktadır. Futbol konusunda bilinen en iyi Twitter hesaplarıarasında kendine yer bulmuştur. Son dakika transfer gelişmeleri, maç skorları ve yaşanan olaylarla ilgili tweet atan sayfa, görsel içerikleri tercih etmektedir. sayfanın ana dili İngilizce’dir. ESPN’in diğer ülkelere özgü yayın yapan sayfalarını da kendi sayfasında retweet ederek takipçilerini kaynaştırır.

 

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu