Twitter

Twitter Rehberdeki Kişileri Bulma Yöntemi

Twitter rehberdeki kişileri bulma yöntemi, birkaç farklı yararı bulunması bakımından değerli bir Twitter fonksiyonudur. Rehberdeki kişileri takipçi listenize ekleyerek yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Buna bağlı olarak Twitter’da ağınızı genişletebilirsiniz. Bu iki faydanın en önemli sonucu etkleşim kazanmanız olacaktır. Takipçi yükselmesi hesabınıza bu yönden fayda sağlar. 

Twitter Rehberdeki Kişileri Bulmanın Avantajları

Twitter rehberdeki kişileri bulma yöntemi farklı faydalar da içermektedir. Kişilerinizdeki insanları Twitter’a entegre ederek iş ve networking fırsatlarını yakalayabilirsiniz. Özellikle meslektaşlarınız rehberinizdeyse bu avantaj daha da katlanır. Bunların haricinde rehberinizdeki insanlar hakkında haber alma ve daha fazla eğlence ortamı oluşturma şansını da yakalarsınız. Bu özellikleri barındırması bakımından Twitter rehberdeki kişileri bulma yöntemi her kullanıcının uygulaması gereken yöntemlerdendir. 

Twitter rehberdeki kişileri bulma yöntemi basit bir işlemdir. Web sitesi, Android ve iOS Twitter uygulamasında işlemi yapmak için profil simgenize hemen ardından “ayarlar ve gizlilik”e dokunun. “Gizlilik ve güvenlik” bölmesine girin ve “keşfedilebilirlik ve kişiler”e dokunun. En son adım olarak “telefon rehberi kişilerini senkronize et” seçeneğini kullanarak rehberinizdeki insanları Twitter’a aktarın. 

Bu yöntemden farklı olarak arama çubuğu yardımıyla rehberinizdeki insanlara Twitter’da ulaşabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken arama çubuğuna ilgili kişinin isim soyismini girmektir. Eşleşen sonuçlardan rehberinizdeki kişiyi bulabilirsiniz. Son Twitter rehberdeki kişileri bulma yöntemi ise kişileri içe aktarma yöntemidir. Telefon rehberinizi CSV dosyası olarak dışa aktardıktan sonra Twitter’da “kişileri bul” sayfasına CSV dosyanızı yüklerseniz Twitter kişilerinizi bulacaktır. 

Twitter’da beğeni sayınızı yükseltmek için Twitter beğeni satın al paketlerimizi inceleyebilirsiniz.

Twitter Rehbere Nasıl Bağlanır?

Twitter rehbere nasıl bağlanır konusu kolay çözüme kavuşturulabilecek bir konudur.İlk olarak telefonunuzdan bu işlemi şöyle halledebilirsiniz:

  • Twitter uygulamasını açın ve profilinize gidin. 
  • Sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine dokunun ve “Ayarlar ve gizlilik” bölmesine geçin. 
  • “Gizlilik ve güvenlik” düğmesine buradan ilerleyerek “Keşfedilebilirlik ve kişiler”e dokunun. 
  • “Telefon rehberi kişilerini senkronize et” butonuna tıkladıktan sonra işleminizi sonlandırın. 

Bilgisayarda da benzer adımlarla bu uygulama yapılabilmektedir. Yine Twitter profilinize girerek “ayarlar ve gizlilik” sekmesine ulaşın. Soldaki menüde yer alan “gizlilik ve güvenlik” butonuna tıklayın. “Keşfedilebilirlik ve kişiler” bölmesine geçin. Son olarak “telefon rehberi kişilerini senkronize et” diyerek süreci sonlandırın. 

Twitter rehbere nasıl bağlanır noktasında birkaç şarta dikkat etmeniz gerekmektedir. Öncelikle, bulmak istediğiniz kişilerin bir Twitter hesabı olmalıdır. Kişilerinizin telefon numaralarını veya e-posta adreslerini rehberinizde bulundurmanız gereklidir. Buna ek olarak bazı kişiler, Twitter’da aranabilir olmak istemezler. Bundan dolayı onları arayarak bulamazsınız. 

Telefon Numarasıyla Twitter Hesabı Bulma

Telefon Numarasıyla Twitter Hesabı Bulma

Telefon numarasıyla Twitter hesabı bulma birkaç farklı yolla yapılabilmektedir. İlk yol olarak, Twitter arama çubuğuna ilgili kişinin telefon numarasını yazabilirsiniz. Eşleşen bir numarası varsa kullanıcı adı karşınıza çıkacaktır. İkinci yol ise kişilerinizi kullanmaktır. Telefon rehberinizde numarayı aratın. Kişinin profiline bağlı bir Twitter hesabı varsa burada görebilirsiniz. En son yöntem ise üçüncü parti yazılımları kullanmaktır. Bazı üçüncü taraf programları telefon numaralarıyla Twitter hesaplarını bulabilmektedir. Ancak bu tarz programları kullanırken dikkatli olun, bilgilerinizi tehlikeye atmamaya özen gösterin. 

Twitter Rehberdeki Kişileri Göremiyorum Sorunu

Twitter rehberdeki kişileri göremiyorum sorunu birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. İlk neden eşleşen kişinin olmamasıdır. Rehberinizdeki kişilerin Twitter hesabı bulunmayabilir veya ilgili kişiler Twitter’da aranabilir olma ayarını kapatmışlardır. İkinci neden bağlantı sorunlarından kaynaklanabilir. İnternet bağlantınızda veya Twitter sunucunuzda kesilmeler/yavaşlamalar olabilir. Son akla gelen neden ise ayarlarınızda rehber senkronizasyonu tam düzgün ayarlanmamış olabilir. “Kişileri bul” özelliğinin aktif olarak çalıştığından bu noktada emin olmayı deneyin. Twitter rehberdeki kişileri göremiyorum sorunu hala devam ederse, Twitter destek ekibiyle iletişime geçip sorunu çözmelerini talep edebilirsiniz.

 

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu