Twitter

Adım Adım Twitter Mavi Tik Alma [2024]

Twitter mavi tik, hesap özelliklerini yükseltmeye yarayan bir abonelik sistemidir. Bu aboneliği satın alan hesaplar daha fazla Twitter aracına erişim sağlar. Twitter mavi tikin üç farklı kademesi bulunmaktadır. Bunlar Temel, Premium ve Premium+ olarak listelenir. Bu kademelerden Temel kademesinde gönderi düzenleme, uzun videolar ve tweetler gibi daha temel özellikler hesaba eklenir. Premium ve Premium+ abonelik paketlerinde ise daha ileri özellikler hesaba tanımlanır. 

Twitter mavi tik alma bir hesabın aktif bir aboneliğe sahip olmasını ve Twitter’ın uygunluk şartlarını karşılamayı gerektirir. Twitter mavi tik alma için birkaç şartı yerine getirmiş olmalısınız. Bu şartlar aşağıdaki gibidir:

• Hesabınızda görünen ad ve profil resmi bulunmalıdır. 

• Hesabınızın son 30 günde aktif olması gerekir. 

• Hesabınıza ait kayıtlı ve onaylı bir telefon numarası olmalıdır. 

• Bunlara ek olarak hesabınızda son zamanlarda profil resmi, görünen ad veya kullanıcı adı ile ilgili değişiklik yapılmamış olmalıdır. 

• Hesabınızda yanıltıcı ve aldatıcı öğeler bulunmamalıdır. 

• Hesabınızda platform manipülasyonu ve spam yapıldığını kanıtlayacak gönderiler paylaşılmamalıdır. 

Bu şartların hepsine uygunsanız yapacağınız başvuru sonrasında Twitter mavi tik alma işleminizi sonuçlandırabilirsiniz. Alacağınız pakete göre aylık veya yıllık ödemeler yapabilirsiniz. Twitter mavi tikinizi kaybetmemek için hizmet kuralları dışına çıkmamaya özen göstermelisiniz. Profil resmi değişiklikleri gibi abonelik ihlalleri kısa süreli mavi tik kaybetmenize sebep olabilir. 

Twitter Mavi Tik Nedir?

Twitter mavi tik, Twitter onaylanmış hesap aboneliği satın almış hesapların uygun şartlara sahip olmasından sonra hesaplara tahsis edilen bir Twitter özelliğidir. Twitter doğrulanmış hesap olarak karşımıza çıkan Twitter mavi tik, çoğu zaman hesabı kullanan kişinin orijinal hesabı olduğunu gösterir. 

Eskiden yüksek takipçili orijinal hesaplara verilen mavi tikler, artık yeni sistemle beraber ücrete tabi olarak hesaplara verilmektedir. Aylık 150 veya yıllık 1570 Türk Lirası ödeyerek (basit paket) sahip olabileceğiniz Twitter mavi tik, platformun bazı özelliklerini kullanabilmenizi sağlar. Eski mavi tike sahip olan hesapların mavi tikleri devam eder. 

Twitter mavi tik alma işleminden sonra edineceğiniz pakete göre hesabınıza normal hesaplara verilmeyen özellikler aktarılır. Bu özellikler gönderi düzenleme, uzun video ve gönderi paylaşabilme gibi özelliklere ek olarak etkileşime bağlı ücretlendirmeyi de kapsayabilir. 

Twitter hesabınızın takipçi sayısını doğal ve hızlı yol ile arttırmak için Twitter takipçi paketlerimizi inceleyebilirsiniz.

Twitter Mavi Tik Almak Ne İşe Yarar?

Twitter mavi tike sahip olan hesaplar Twitter onaylanmış hesap olarak karşımıza çıkar. Twitter onaylanmış hesap kullanmanın birkaç getirisi bulunmaktadır. Bu getirilerden bazıları şunlardır: 

• Sahte hesap olmadığınızı takipçilerinize ve Twitter kitlesine gösterirsiniz. 

• Hesabınız daha profesyonel ve güvenilir gözükür. 

• Takipçi kazanmanız kolaylaşır. 

• Tweetleriniz daha fazla kişiye gözükür. 

Bunlara ek olarak, Twitter onaylanmış hesap sahipleri aldıkları etkileşim ve görüntülenmeye göre dolar bazında para kazanabilmektedirler. Bu bakımdan avantajlı bir süreç olabilmektedir. Eğer yoğun olarak Twitter’ı kullanıyorsanız, Twitter mavi tik alma sizin için düşünülebilecek bir süreçtir. 

Twitter Mavi Tik Nasıl Alınır?

Twitter mavi tik nasıl alınır

Twitter mavi tik alma, ekstra bir zorluk barındırmamasına rağmen bazı şartları yerine getirmenizi talep eden bir süreçtir. Aylık ve yıllık paketlerden herhangi birini seçerek hesabınıza mavi tik başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru esnasında hesabınıza mavi tik aktarılabilmesi için birkaç gereklilik bulunmaktadır. Bu gereklilikler görünen ad ve profil resmi bulunması, son 30 günde aktiflik şartı, hesaba ait onaylı telefon numarası, son zamanlarda profil veya görünen adda değişiklik olmaması, hesapta yanıltıcı ve aldatıcı içerikler bulunmaması ve platform manipülasyonu, spam gibi öğelerin hesapta bulunmaması olarak sayılabilir. 

Eğer sayılan şartlardan hepsini sağlıyorsanız belirli bir süre içerisinde Twitter doğrulanmış hesap olarak kaydedilirsiniz. Böylece mavi tik hesabınıza tanımlanmış olur. Temel, Premium ve Premium+ paketlerinden herhangi birini seçerek başvuru yapabilirsiniz. Temel paketler aylık 56 TL, Premium paketler aylık 150 TL ve Premium+ paketler aylık 300 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu ödemeleri yıllık yaparak aylığını daha az ücrete getirebilirsiniz. 

Twitter Doğrulanmış Hesap Avantajları

Twitter doğrulanmış hesap, kullanıcılarına farklı avantajlar sunabilmektedir. İlk olarak, finansal bir getiri sağlaması bakımından öne çıkmaktadır. Twitter’a fazla zaman harcıyorsanız kesinlikle düşünülebilecek bir araçtır. Kazanılan ücretler genellikle dolar bazında olduğu için pasif gelir olarak düşünülebilir. İkinci olarak, hesabınız dolaşımda daha fazla yer kaplar. Böylece daha fazla insanın karşısına çıkarsınız. Bu durum da yeni takipçiler elde etmenizi kolaylaştırır. 

Twitter doğrulanmış hesap, profilinizi daha güvenilir ve profesyonel bir görünüme kavuşturur. Böylece platformda görünürlüğünüz artar. Bu da yine takipçi kazanımında oldukça önemli rol oynayabilir. Eğer Twitter doğrulanmış hesap olarak yüksek sayıda takipçiye sahipseniz, orijinal olduğunuz mavi tikten belli olduğu için işbirlikleri yapmanız kolaylaşır. Bu avantaj mavi tikin sağladığı güvenilirlik hissiyatıyla beraber gelir. 

Sonuç olarak, Twitter doğrulanmış hesap sahibi olmak stratejik olarak iyi düşünülürse mantıklı bir karar olabilmektedir. Bu kararı vermeden önce düşünmeniz gereken noktalar Twitter’da ne kadar zaman geçirdiğinizdir. Hatrı sayılır bir zamanı Twitter’da harcıyorsanız gelir kazanma şansını da mavi tik alarak böylece sağlayabilirsiniz.

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu