Twitter

Twitter’da Tweet Düzenleme Nasıl Yapılır?

Twitter’a tweet düzenleme özeliği geldiğinden beri kullanıcılar tweetlerinde bir yanlışlık varsa silmeden düzeltme yapabilme esnekliğini kazanmışlardır. Mantık hatası, bilgi hatası veya tanımlanamayan kaynaklardan alınan tweetlerde düzenleme yapmak gerekebilir. Tweet düzenleme işlemi oldukça basittir. Tweet düzenleme nasıl yapılır diye merak ediyorsanız izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

• Profilinize girin, düzenlemek istediğiniz tweet’i bulun.

• Tweet’in sağ üst tarafında bulunan üç noktaya tıklayın.

• Menüden “düzenle” butonunu seçin. Düzenleme şartlarını göreceksiniz. 

• Mesajın altındaki “anladım” düğmesine tıklayın.

• İstediğiniz düzenlemeyi yaptıktan sonra “güncelle” deyip işlemi sonlandırın. 

Yanıtları, retweetleri, anketleri, sabitlenmiş tweetleri, üçüncü parti aracılığıyla paylaşılan tweetleri ve sponsorlu içerikleri düzenleyemezsiniz. Bunun dışında attığınız tweetlerde düzenleme yapabilirsiniz. Ayrıca, tweetinizi attıktan yalnızca 1 saat içerisinde düzenleme hakkınız bulunmaktadır. Bir saati geçtikten sonra tweet düzenleme seçeneği kapanmaktadır. 

Tweet Düzenleme Özelliği Nedir?

Tweet düzenleme özelliği, atılan tweetlerin ilk bir saat içerisinde düzenlenebilmesini sağlayan bir Twitter özelliğidir. Önceden bu aracın bulunmaması sebebiyle kullanıcılar tweet silip tekrar tweet atmak zorunda kalıyordu. Ancak bu özellikten sonra ilk bir saat içerisinde tweette düzenleme yapabilmektesiniz. 

Yazım yanlışlarında, bilgi ve mantık hatalarında veya eklemek istediğiniz bir şey olduğu zaman bu avantajı kullanabilmek avantajlı hale gelmektedir. Tweet düzenlemeözelliği ile Twitter’da yüksek takipçi sayısına sahip hesaplar tweetlerinin altına gelen yorumlarla tweetlerini düzenleme şansı yakalarlar. Böylelikle reaksiyona göre tweet üretme şansı artmaktadır. 

Kötü niyetli hesapların elinde ise tweet düzenleme kötü emellere alet olabilmektedir. Normal bir tweetin aldığı etkileşim oranını yakaladıktan sonra düzenleme ile birlikte nefret dolu veya manipülatif tweetlerin sanki yüksek bir etkileşim almış gibi gösterilmesi mümkün hale gelmektedir. Twitter, bir saat içerisinde düzenleme limitini bu gibi durumlara önlem olarak almıştır.

Twitter Tweet Düzenleme İşlemi

Twitter’da tweet düzenleme nasıl yapılır hakkında bilgi sahibi olmayan çok sayıda kullanıcı bulunmaktadır. Bu durum, kullanıcıların tweetlerinin hatasız olma oranını azaltan bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun için bu kolay işlemi sizlere bu yazıda sunuyoruz. 

Öncelikle Twitter hesabınıza giriş yaptıktan sonra profil sayfanıza geçiş yapın. Sonrasında düzenlemek istediğiniz tweetinizi bulun. Ancak unutmayın, tweet düzenleme tweet atıldıktan sonra yalnızca bir saat içerisinde yapılabilmektedir.Tweetin içine girdikten sonra sağ üstte bulunan üç nokta sembolüne tıklayın. Karşınıza çıkan menüden “düzenle” seçeneğini işaretleyin. “Düzenle” seçeneğini işaretledikten sonra karşınıza bu konuda şartlar çıkacak. Bu şart mesajının altında bulunan “anladım” ibaresini seçtikten sonra istediğiniz düzenlemeyi yapmaya başlayın. Düzenlemeden sonra son adım olarak “güncelle” butonuna tıkladıktan sonra tweetiniz düzenlenmiş olacaktır. 

Tweet Düzenleme Programı

Twitter’da attığınız tweetleri düzenlemek için ekstra bir programa ihtiyacınız yoktur. Twitter kendi düzenleme aracıyla bu olanağı kullanıcılarına sağlamaktadır. Tweet düzenleme için bir programa gerek olmasa da tweet düzenlemenizi gerektirmeyecek programlara başvurabilirsiniz. 

Gramer hataları olmadan bir tweet atmak isterseniz gramer düzeltici programları kullanmayı deneyebilirsiniz. Böylece tweetinizi atmadan önce bir ön düzenlemeye tabi tutmuş olursunuz. Yazılı tweetlere ek olarak, video tweetleri de gözden geçirmenizi sağlayacak farklı programlar kullanabilirsiniz. Videonuzun kaynağını, ses ayarını veya görüntü kalitesini düzeltici programlar vasıtasıyla tweet düzenlemearacına gerek kalmadan video tweetinizi gözden geçirmiş olursunuz. Görüldüğü üzere, tweet düzenleme için direkt bir program bulunmasa da düzenlemeden kaçınmanızı sağlayacak alternatif programları Twitter profilinize yansıtabilirsiniz. Bunu yaparken tek dikkat etmeniz gereken, Twitter topluluk kurallarını ihlal edici üçüncü parti yazılımlardan uzak durmanızdır. Hesabınızın askıya alınmaması için önemlidir.

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu