YouTube

YouTube Dil Değiştirme Nasıl Yapılır?

Youtube Nedir?

YouTube dil değiştirme özelliği kullanıcının arayüz deneyimini oldukça değiştirir. Kendi ana diliniz dışında bir dil seçmek isterseniz dikkatli olmanız gerekir. Yazılanı anlayamadığınız bir internet sitesini kullanmak sizin için can sıkıcı olabilir. Dil değişiminden sonra bütün butonlar, ayarlar ve menüler seçilen dilde sunulmaya başlanır. Herhangi bir sorun yaşamanız halinde Yardım ve Destek seçilen dile göre verilir. Bu yazımızda Youtube dil değiştirme ile ilgili her türlü detayı bulabilirsiniz.

YouTube Dil Değiştirme Seçeneği

Youtube her türlü öneriyi, haberi ve trendi seçtiğiniz dile göre ayarlar. Video üst verisi, kanal adı, video isimleri ve Sesli Arama dili tamamiyle değişir. Bu politika, YouTube’un bölgeye ve dile göre tercih edilen videoları öne çıkarmak için ayarlanmıştır. Sadece konuştuğunuz dili kullanmak için değil, yeni bir dil öğrenmek için de YouTube dil seçenekleri kullanılabilir. Pek çok kullanıcı istediği dilde gelişmek için bu yöntemi uygulamaktadır. 

Bilgisayar üzerinden YouTube dili değiştirmek zor bir işlem değildir. Yapmanız gereken YouTube’a girmek, sayfanın sağ üstünde kalan profil fotoğrafınıza tıklamak ve oradan arzu ettiğiniz dili seçmektir. Dil seçiminden sonra ufak bir süre bekleyip sayfayı yenilerseniz dilin değiştiğini göreceksiniz. 

Youtube Dil Değiştirme iPhone

YouTube dil değiştirme iPhone ile de rahatlıkla halledilebilir. Genelde bütün iPhone modellerinde işlem çok benzer şekilde yapılmaktadır. Bu yüzden başka bir iPhone modeline geçseniz bile işleminizi tekrar yapmanız kolay olur. 

• Telefonunuzdaki “Ayarlar” kısmına geçin. 

• “Genel Ayarlar”a dokunun. 

• “Dil ve Bölge” seçin. 

• “iPhone dili” kısmını tıklayın ve istediğiniz dili seçin. 

• YouTube uygulamasına geçin, değiştirdiğiniz dil ayarları uygulanmış olacaktır. 

Eğer iPhone üzerinde YouTube dil değiştirme sorunu yaşarsanız birkaç basit yöntemle sorunu çözebilirsiniz. 

• YouTube uygulamasının güncel olduğundan emin olun. Güncel olmayan uygulamalar fonksiyonları uygularken hata verebilir. Güncelledikten sonra tekrar deneyin.

• iPhone’unuzun dil seçeneklerini gözden geçirin. Herhangi bir hata varsa düzeltin. 

• Uygulama önbellek verilerini temizleyin. Birikmiş veriler uygulamanın sorunlu çalışmasına neden olabilir. 

• Uygulamayı silip yeniden yükleyin. Uygulamada herhangi bir takılma varsa çözülecektir. 

• Sistem güncellemelerinizi yapın. Telefonunuz güncel değilse hata alabilirsiniz. 

• YouTube desteğiyle konuşun. Sorununuza bir çözüm bulmaya çalışacaktırlar. 

Youtube Dil Değiştirme Android

YouTube dilinizi Android işletim sisteminde değiştirmek için yapmanız gerekenler basittir. Birkaç ufak adımda dili değiştirebilirsiniz. Her Android telefonda adımlar aynı şekilde gözükmese de süreç benzer şekilde işler:

• Android cihazınızda ayarları açın. 

• Aşağıya inin ve “sistem”e dokunun. 

• Dil ve Giriş kısmına geçin. 

• Dil’e tıklayın ve istediğiniz dili seçin. Eğer kullanmak istediğiniz dil mevcut değilse, “Dil Ekle” seçin ve değiştirmeden önce dili ekleyin. 

• YouTube uygulamasını açın. Dilin değiştiğini göreceksiniz. 

Android telefonlar iPhone telefonlara göre birbirinden daha çok farklılık içerir. Bundan dolayı işleminizde sorun yaşarsanız YouTube destek ile iletişime geçebilirsiniz. 

YouTube Nedir?

Youtube Nedir

YouTube, Google’a ait bir çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya kuruluşudur. Birçok dili destekleyen platforma, hem Android hem macOS üzerinden her türlü tarayıcı ile erişmek kolaydır. Platforma üye olan bireyler veya şirketler tarafından videolar sunulur. Her türlü kitleye hitap eden videoları YouTube’da bulmak kolaydır. Yönetmenler, müzisyenler, komedyenler ve haber kanalları gibi birçok çeşit video içerik üreticisi bulunmaktadır.

Dünyada neredeyse her ülkede video servisi konusunda birinci sırada bulunan YouTube, kazandırdığı paralar ile artık ayrı bir iş kolu oluşmasına sebep olmuştur. Sadece video üreterek geçimlerini YouTube üzerinden sağlayan milyonlarca insan vardır. Birkaç kısıtlama dışında her türlü konuda video yayınlamak serbesttir. Uygunsuz içerik ve telif hakkı barındıran videolar kaldırılır veya erişimi engellenir. 

YouTube’da abone sayınızı arttırarak önemli gelirler de elde edebilirsiniz. YouTube izlenme başına kullanıcılarına önemli ödemeler gerçekleştirmektedir. Bu anlamda, YouTube’da ilgi çekici içerikler üretmek oldukça önemlidir.

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu