Instagram

Instagram Shadow Ban Nedir? Nasıl Kaldırılır?

Instagram shadow ban haberiniz olmadan bazı faktörlerin neden olduğu bir yasaklama türüdür. Bu yasaklamayı aldığınız zaman paylaştığınız içeriklerin dolaşıma düşmesi zorlaşır. Böylece daha az etkileşim alırsınız. Shadow ban aldıktan sonra içeriklerinize hashtag (etiket) ve keşfet bölümünden insanlar ulaşamaz. Hatta bazı durumlarda gönderi komple silinebilir. 

Instagram shadow ban birkaç etkene bağlı olarak alınabilir. İlk etken, sizin farkında olmadan Instagram topluluk kurallarını ihlal etmeniz olabilir. Bu ihlaller uygunsuz içerikler, yanlış bilgi yayan gönderiler veya başka bir topluluk kuralı ihlali olabilir. İkinci etken, spam faaliyeti göstermeniz olabilir. Instagram’ın sizi spam olarak algılayabilmesi için üst üste çok fazla paylaşım yapmanız veya spam hesaplar tarafından kullanılan etiketleri sizin de kullanmanız gerekmektedir. Eğer üst üste çok fazla paylaşım yapmadıysanız, kullandığınız etiketleri gözden geçirin. 

Instagram shadow ban kaldırma için birkaç farklı yöntem denenebilir. Bu yöntemler oldukça kolay olup herhangi bir yardım almadan bu yolları deneyebilirsiniz. İlk olarak, Instagram’ın topluluk kurallarını okuyun ve hakim olun. Burada size shadow ban almanıza sebep olacak bir madde görürseniz, kurala göre hareket edebilirsiniz. 

Gerçek insan gibi davranmaya özen gösterin. Fazla robotik olmayın. Bundan kastedilen, paylaşımlarınızın düzenli olmasına ve üst üste olmamasına dikkat etmenizdir. Belirli bir takvime göre paylaşım yaparak spam görünümünden kurtulabilirsiniz. Spam etiketlerinden uzak durun. Etiketlerinizi zamana bağlı olarak güncelleyin. Böylece shadow ban almaktan sakınabilirsiniz. Son olarak, eğer hassas içerik paylaşacaksanız, videonuza bir uyarı koymayı unutmayın. Böylece Instagram’da kuralları ihlal etmemiş olursunuz. 

Shadow Ban Nedir?

Instagram shadow ban kullanıcıların etkileşimlerini belirgin bir şekilde düşüren bir yasaklama biçimidir. Bu yasaklamanın en kötü taraflarından biri de kullanıcının bu yasağı aldığından haberi olmamasıdır. Genelde kullanıcılar shadow ban aldıklarını etkileşimleri dibe vurduğunda anlarlar. 

Instagram shadow ban spam etiket, aralıksız gönderi paylaşımı ve topluluk kuralı ihlallerine bağlı olarak kullanıcılara uygulanabilmektedir. Dolayısıyla, belirli bir takvime göre gönderi paylaşmaya, spam etiket kullanmamaya ve topluluk kurallarını ihlal etmemeye özen gösterin. 

Instagram Shadow Ban Kaldırma

Instagram Shadow Ban Kaldırma

Instagram shadow ban kaldırma birkaç farklı yöntem uygulayarak gerçekleştirilebilir. Ancak bilindiği üzere, size verilmiş bir shadow ban’ı kullanıcı hesabınızla direkt olarak kaldıramazsınız. Dolaylı yöntemlerle hesabınızın bu yasaklama ağından kurtulmasını sağlamak zorundasınız. Bu yöntemler oldukça anlaşılır olup kolay uygulanabilir.. 

Öncelikle, yasaklama almış gönderinizi bulmaya çalışın. Instagram shadow banalmanıza sebep olan gönderiyi bulmak için Instagram’ın topluluk kurallarını gözden geçirin. Bu kurallara uymayan tarzda bir gönderiniz varsa hemen kaldırın. Böylece bir shadow ban etkenini silmiş olursunuz. 

Gönderilerinizde kullandığınız etiketlere göz atın. Spam hesaplar tarafından kullanılan etiketler sizin de shadow ban almanıza sebep olabilir. Sorunlu etiketi tespit ederseniz bir daha o etiketi kullanmayın. Buna ek olarak, üçüncü parti yazılımları eğer kullanıyorsanız, devre dışı bırakın. Bu yazılımlar bazen hesap sinyallerinizi bozabilir ve shadow ban almanıza sebep olabilir. 

Bu adımları uyguladıktan sonra Instagram shadow ban kaldırma için gerekli adımları atmış olursunuz. Eğer hesabınız bu adımlardan sonra hala çok düşük etkileşim alıyorsa, Instagram destek ekibine başvurun. 

Instagram Shadow Ban Test

Instagram shadow ban alıp almadığınızı test etmek oldukça kolaydır. Önceden aldığınız etkileşimle shadow ban aldığınızı düşündükten sonraki etkileşimi karşılaştırın. Eğer arada belirgin bir fark varsa shadow ban almış olabilirsiniz. Bu size tatmin edici gelmediyse, takipçilerinize gönderilerinizin önlerine düşüp düşmediğini sorun. Gönderileriniz takipçilerinize görünmüyorsa shadow ban aldığınızdan şüphelenebilirsiniz. Bu testlerden sonra Instagram destek ekibine de danışabilirsiniz.

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu