Instagram

Instagram Fotoğraf Paylaşma – Saatleri

Instagram, dünya çapında birçok ünlü ve influencer tarafından kullanılan, yüksek kullanıcı sayısına sahip global bir uygulamadır. Fotoğraf ve video paylaşımının en üst düzeyde yapıldığı platform olan Instagram, bu konuda dünyada liderdir. Instagram fotoğraf paylaşma yöntemi oldukça basittir. Uygulama içinde birkaç tuşla paylaşım yapılabilir. Instagram’ın en önemli alanı görsel medya olduğu için, sunulacak medya ögeleri için geliştirici efektler Instagram tarafından sunulur. Paylaşacağınız video veya fotoğrafı düzenlemek ve kalitesini ayarlamak için Instagram’ın sunduğu araçları da kullanabilirsiniz. Yüksek kaliteli içerikler Instagram algoritması tarafından diğer kullanıcıların önüne sunulacağı için kaliteli paylaşımlar yapmak önemlidir. Ancak, instagram’da ön plana çıkmak istiyorsanız dikkat edeceğiniz en önemli noktalardan birisi instagram fotoğraf paylaşma saatleri olacaktır.

Instagram’da Paylaşılan Fotoğraflar

Instagram’da paylaşılan fotoğraflar takipçilerin hepsinin önüne düşmez. Bu durum hesap etkileşimini çok kritik derecede etkiler. Belli bir yüzdesi olmamasına rağmen, kullanıcılar takip ettikleri sayfaların gönderilerini görememekten şikayet edebilir. Bu duruma en uygun çözüm uygun saatler arasında paylaşım yapmaktır. En fazla sayıda kullanıcıya bu vakitlerde ulaşılabilir. 

Güne ve saate bağlı olarak değişen kullanıcı yoğunluğu, en yüksek sayıya sabah saat 6:00 ila 9:00 arasında ulaşır. Akşam saatlerinde ise 19.00 ila 21.00 arası da paylaşıma çok uygundur. Yüksek sayıda takipçi bu saatlerde uygulamada gezinir. Bu durum iş dünyasının mesai saatleriyle doğru orantılı seyreder. Ülke ve Dünya genelinde Instagram’dan gelir kazanan veya hesabını büyütmek isteyen kişi ve kurumlar hedef bölgesinin en yüksek kullanım saatine göre Instagram fotoğraf paylaşma zamanını ayarlamalıdır. 

Instagram Fotoğraf Nasıl Paylaşılır?

Instagram’a anlık fotoğraf çekerek veya galeride bulunan fotoğraflar kullanılarakpaylaşım yapılabilir. Bilgisayardan ve telefondan fotoğraf paylaşma farklı şekilde gerçekleşir. Bilgisayardan fotoğraf paylaşımı için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir:

• Soldaki artı simgesine tıklayın. 

• “Bilgisayardan seç”e tıklayıp bir fotoğraf seçin veya fotoğraf dosyasını sürükleyin. Desteklenen dosya formatları arasında jpg, png ve heic/heif formatları vardır. 

• Fotoğrafınızın boyutunu belirledikten sonra sağ üstteki “İleri” tuşunu seçin.

• Fotoğrafınızı düzenlemek isterseniz üstte yer alan “Filtreler” veya “Ayarlamalar”a tıklayın. 

• Sağ üstteki “İleri”ye tıklayın. Burayı kullanarak medyanıza bir açıklama yapabilir, konum ekleyebilirsiniz. Alternatif metin eklemek için de “Erişilebilirlik” bölmesine gidin. 

• Eğer gönderinizde yorum istemiyorsanız “Gelişmiş Ayarlar” sekmesinden “Yorum yapmayı kapat” seçeneğine tıklayın. 

• İşiniz bitince fotoğrafı paylaşın. 

Ekleyeceğiniz fotoğrafa efekt, filtre, müzik, açıklama ve konum eklemek görselinizin kalitesini arttıracaktır. Daha çok kalite daha yüksek kitleye ulaşma şansını sunmaktadır. 

Instagram Ortak Fotoğraf Paylaşma

Instagram’da kullanıcılar birbirleriyle iş birliği yapabilir. Bu iş birliği, ortak fotoğraflar gibi her iki tarafın da paylaştığı görsellerle olur. Her iki hesabın da kitlesinin toplamına ulaşmak için etkili bir yöntem olarak karşımıza çıkar. Instagram ortak fotoğraf paylaşma için yapmanız gerekenler basittir: 

• Instagram’a giriş yapın.

• Gönderi/Reels oluştur kısmına geçin. 

• Görselinizi düzenleyip hazır hale getirdikten sonra ilerleyin.

• “Kişileri ekle” butonuna tıklayıp işbirliği yapmak istediğiniz hesabı seçin. 

• Bu kısımda dikkat etmelisiniz. Soldaki “Etiket ekle” seçeğini kullanmayacaksınız. Onun yerine “Katkıda bulunanları davet et” butonunu kullanmanız gerekir. 

• Karşınıza “Bir katkıda bulunan davet et” uyarısı gelecektir. 

• Bu uyarının altındaki bilgilendirmede davet ettiğiniz hesabın daveti kabul etmesi halinde içeriğe gireceği yazılıdır. Onayladıktan sonra hem sizin hem de iş birliği yaptığınız hesabın sayfasına içeriğiniz paylaşılacaktır. 

Instagram ortak fotoğraf paylaşmanın ilk bakışta gözüken avantajı takipçileri ortak bir şekilde kullanabilme olanağıdır. Geniş kitleye ulaşma şansınızı ve dolaşıma girmenizi sağlayabilir. Örneğin, iki hesabın 50’şer bin takipçisi varsa, gönderiniz yaklaşık 100 bin kişiye ulaşabilir. 

Dikkat etmeniz gereken noktalar arasında ortak paylaşım yapacağınız kişiyle görsel üzerinde anlaşmış olmalısınız. Kullanılacak efektler, yazılar ve açıklamalar her iki kullanıcı tarafından da onaylanmalıdır. Böylece, herhangi bir anlaşmazlık yaşama şansınız düşer. Ayrıca, Instagram ortak fotoğraf paylaşmak için hesaplar gizli olmamalıdır. Gizli hesaplar ortak fotoğraf paylaşamaz. Paylaşım yapmadan önce hesabınızı kontrol etmelisiniz.

Instagram Tek Hikayede Birden Fazla Fotoğraf Paylaşma

Instagram, tek bir hikayede çoklu fotoğraf özelliğiyle ard arda hikaye paylaşma zahmetinden kullanıcıları kurtarmaktadır. Her bir fotoğraf için ayrı hikayede düzenlemeler yapmak çok yorucu olurdu. Instagram’da tek hikayede birden fazla fotoğraf paylaşımı hem iOS’ta hem Android işletim sistemlerinde aynı şekilde gerçekleşir. Birden fazla fotoğrafın birleştirildiği Layout programını Android veya iOS ile indirin. Sonrasında izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

• Alttaki artı simgesine dokunun veya akışta parmağınızı sağa kaydırın. 

• Altta “Hikaye” seçeneğine tıklayın.

• Sağdaki bölünmüş kare görseline tıklayın. 

• Kameranızla çoklu fotoğraf çekmek için renkli bölünmüş kare butonuna dokunun veya sol alttaki mavi artı seçeneğiyle galeriden dört fotoğraf seçin. Fotoğraf yerleşimini ayarlamak için “Izgarayı değiştir”e tıklayın. 

• Alttaki tik düğmesine ve sonra alttaki “Hikayen”e dokunun. 

Çoklu fotoğraflı hikayeler kullanıcılar tarafından yüksek etkileşim alabilir. Hikayenizde birçok görsel içeriğin bulunması hikayenizin kalitesini arttıracaktır. Sadece tek bir hikayede kullanıcılarla çoklu etkileşime girmiş gibi olursunuz. Ticari veya bireysel kullanıcıların hesap büyütmesi-ürün satışı gibi amaçlarını olumlu etkileyecektir. 

Instagram Fotoğraf Paylaşma Saatleri

Instagram Fotoğraf Paylaşma Saatleri

Kullanıcılar, yaptıkları paylaşımların yüksek etkileşim almasını isterler. Bu isteğin karşılanması için temel olarak paylaşılan içerik kaliteli olmalıdır. Ancak, sadece kaliteli içerik paylaşılarak yüksek kitle erişimi gerçekleşmeyebilir. Bunun yanında gönderi performansını yükseltmek için insanların Instagram’ı yoğun olarak kullandıkları saatler seçilmelidir. Fotoğraflarınızı düşük yoğunluklu zamanda paylaşırsanız az kişinin karşısına çıkması muhtemeldir. Bu durum etkileşiminizi düşürecektir. Instagram fotoğraf paylaşma saatlerinizi iyi ayarlamalısınız.

Dünya genelinde Instagram’ı yoğun olarak kullanan ünlüler ve içerik üreticileri bu saatlere önem verirler. Bölgeye veya takipçi kitlesinin profiline göre uygun fotoğraf paylaşma saatleri değişiklik gösterebilir. Eğer kitlenizin yaş ortalaması yüksekse iş giriş-çıkış saatleri, mola saatleri gibi vakitler sizin için uygun olabilir. Farklı bir bakış açısı olarak, kitleniz genç kuşaktan oluşuyorsa ders saatlerine göre paylaşım yapabilirsiniz. 

Hangi Saatlerde Instagram’da Fotoğraf Paylaşmalıyım?

Türkiye, Instagram’ı en yoğun olarak kullanan ülkelerden biridir. Kullanıcı sıralamasında dünyada aktif olarak dördüncü sırada yer alır. Hafta içi en yoğun kullanıcılar sabah 6.00-9.00 arası ve akşam 19:00-21:00 arasında görülür. Ek olarak, öğlen 12:00-13:00 arasında da dolaşımda olan kullanıcı sayısında yükseliş görülmektedir. 

Ancak hafta içiyle hafta sonu yoğunluk saatleri farklılık gösterir. Hafta sonları genelde insanlar erken kalkmak istemez. Bu durum sabah saatlerinde düşük yoğunluğa neden olur. Cumartesi akşamları insanlar genelde dışarıda olurlar. Böylece sosyal medyaya çok vakit ayırmadıkları için etkileşim yine düşer. Hafta sonu en uygun saatler saat 16:00 ila 19:00 arasında gözükmektedir. Pazar günleri ise yine farklı yoğunluk saatleri gözlemlenebilir. İnsanlar pazartesi günü işe gidecekleri için Pazar günü organizasyon yapmazlar. Bu nedenle en uygun Instagram fotoğraf paylaşma saatleri 18:00 ila 21:00 arasındadır. 

Artık siz de bu saatlere uygun bir şekilde fotoğraf paylaşımı yaparak hesabınızın kitlesini yükseltebilirsiniz. Instagram hesabınızdaki takipçi analizinizi iyi yaparak bu etkileşimi optimize etme şansınız vardır. 

Eğer Instagram takipçi sayınızı yeterli görmüyorsanız, bu noktada Instagram takipçi satın al hizmetlerimiz inceleyebilirsiniz.

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu