Instagram

Instagram Reels Nasıl Keşfete Düşer?

Instagram reels, tanıtıldığı günden itibaren kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen paylaşım aracı türüdür. Bunun nedeni, takipçi sayınız ne olursa olsun reels dolaşımına düşme ihtimalinizin diğer araçlara göre yüksek olmasıdır. Dolayısıyla, profilini yeni açmış hesaplar Instagram reels keşfete nasıl düşer diye merak etmektedir. Keşfete düşmek demek, takipçi sayınıza göre çok yüksek oranda kullanıcıların reels videonuzu görüntülemesi ve etkileşimini yükseltmesidir.  Özellikle sayfa büyütmede yüksek etkileşim çok önemlidir. Sayfa trafiğinin artması yeni kullanıcılara sayfanızın kapısını açmada en önemli unsurdur. Bu yazımızda sizlere Instagram reels nasıl keşfete düşer detaylı bir şekilde anlatacağız.

Instagram Reels Keşfete Düşürme

Öncelikle hesabınızın daha öncesinde gizli yasaklama gibi engellemelerle karşılaşmamasından emin olun. Eğer böyle bir yasaklama almadıysanız, sizin ustalığınıza göre reels videonuzla keşfete düşme şansınız oldukça yüksektir. Reels videolarınızı kısa tutmaya özen gösterin. Kısalığının yanında dikkat çekici de olsun. Kullanıcılar uzun ve sıkıcı videolara etkileşim vermemeyi tercih ederler. Kısa sürede kullanıcıyı eğlendirmeye veya içerik türünüz ne ise onu vermeye çalışın.

Reels videolarınızın arka planına o dönem trend olan ses öğelerini koyarsanız keşfete düşme şansınız artar. Instagram algoritması trende uygun içerikleri kullanıcılara sunmaya meyillidir. Bu trend seslerine uygun olarak videonuzu şekillendirip içerik kalitenizi yükseltebilirsiniz. 

Reels videonuzun çözünürlüğünü yüksek tutmaya özen gösterin. Düşük çözünürlüklü videolar dolaşıma daha az girer. Eğer depolama sorununuz yoksa, reels videolarınız 4K kalitede bile sunabilirsiniz. Herhangi bir zararı olmayacaktır. 

Keşfete Nasıl Çıkılır?

Keşfete düşmenin belirli bir kuralı ve garantisi olmasa da basit adımlarla içeriğinizi keşfete uygun bir hale getirebilirsiniz. Kullanıcılar bu yüzden Instagram reels keşfete nasıl düşer ve Instagram gönderi keşfete nasıl düşer diye cevap ararlar. Sizin takipçi kitlenizi iyi tanımanız bu noktada önem taşımaktadır. Kitlenize uygun paylaşımlar yapmak sizin kitlenize benzer profilleri hesabınıza çekerek yüksek etkileşimle keşfete çıkmanızı sağlayabilir. 

Paylaşımlarınıza yazdığınız başlıklar, açıklamalar ve başlık etiketleri sizi keşfete taşımaya yarayan yardımcı unsurlardır. Bunları ayarlarken özenli olmalısınız. Özellikle bazı etiketleri kullanırken ekstra araştırma yapın. Bunun nedeni bazı spam hesapların belirli etiketleri yoğun olarak kullanması sonucu o etiketin gizli yasaklamaya uğramasıdır. 

Sürekli aynı gönderi tipini kullanmamaya çalışın. Bunu derken kastedilen durum her gönderinizi değiştirmek değildir. En çok verim veren gönderi tipinizi tekrarlayabilirsiniz ancak ufak değişiklikler yapın. İnsanlar sürekli aynı içeriği izlemek istemeyebilir. 

Instagram’da Keşfete Düşme Taktikleri

Instagram keşfete düşme taktikleri

Kullanıcılar yaptıkları paylaşımlar sonrası bazen etkileşimi az alırlar. Bu etkileşim azlığı kullanıcıları Instagram reels keşfete nasıl düşer ve Instagram gönderi keşfete nasıl düşer sorularının cevaplarını aramaya iter.

Kendi keşfetinizde önünüze çıkan içerikleri baz alarak keşfete uygun içerikler hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bunu yaparken aynı zamanda sayfanızın hedef kitlesine uygun paylaşımları da yapmış olursunuz. Bir taşta iki kuş vurmak gibidir. Keşfete düşmek için Instagram paylaşım araçlarının hepsini kullanmaya çalışın. Hikaye, gönderi ve reels kullanmaktan çekinmeyin. Özellikle reels videoları keşfet kapısının anahtarı gibidir. Vurucu reels videoları yapmaya çalışmalısınız. 

Takipçi listenizin çevrimiçi olduğu zamanlarda paylaşımlarınızı yapın. Instagram’ın yoğun olarak kullanılan saatlerine bu noktada dikkat edebilirsiniz. Kitlenizin ortalama yaşını analiz ederek iş veya okul saatlerini kullanabilirsiniz. Genellikle sabah ve akşam saatleri hafta içleri gönder için uygundur. 

Paylaşımlarınızı düzenli yapın. Ne çok sık ne çok aralıklı olsun. Spam veya aktifsizlik tehlikesinden gönderi takvimi aracılığıyla sıyrılabilirsiniz. Paylaşımlarınıza stratejik başlıklar, etiketler ve açıklamalar ekleyin. Bu durum kullanıcıların etkileşimini teşvik eder. 

Başka kullanıcılarla işbirliği yaparak etkileşim artışıyla birlikte kendiniz keşfete atabilirsiniz. Bu işbirliklerini güzel bir içerik tipiyle sunmaya çalışın. İki veya daha fazla hesabın etkileşimini tek gönderi altında toplama şansı yakalayabilirsiniz. Bu ve bunun gibi birçok farklı yolla Instagram keşfete düşebilirsiniz. 

Bu genel taktikleri kullanarak kafanızı kurcalayan Instagram reels keşfete nasıl düşerveya Instagram gönderi keşfete nasıl düşer sorularını cevaplandırabilirsiniz. Görüldüğü üzere, çok karmaşık taktiklerdense planlı ve programlı bir ilerleyiş gerekmektedir. 

Instagram’da Gönderiler Keşfete Nasıl Düşer?

Instagram gönderi keşfete nasıl düşer sorusu Instagram kullanıcıları tarafından sık sık sorulmaktadır. Gönderiler genel olarak keşfette reels kısmının dışında sergilenir. Reels videolarınızın yanına düzgün gönderiler paylaşarak çift taraflı bir etkileşim kazanmayı hedefleyin. Gönderilerinize uygun tasarım, başlık ve etiketleri ayarlayın. Ancak bunları zaman içinde gönderilerinizde güncel tutun. Eskimiş tipte başlık ve etiketler etkileşim kazandırmayacaktır. 

Yeri geldiğinde video, yeri geldiğinde fotoğraf olarak gönderinizi paylaşın. Tek bir gönderi tipine sadık kalmanıza gerek yok. Çeşitlilik her zaman işinize yarar. Ek olarak, Instagram reklamlarınızla gönderilerinizi daha büyük kitlelere yaymayı deneyin. Akıllıca verilen reklamlar bu konuda çok işe yaramaktadır. Instagram gönderi keşfete nasıl düşer noktasında bu tavsiyeleri kullanabilirsiniz. Herhangi bir garanti vermek mümkün olmasa da Instagram’da büyümüş hesapların neredeyse tamamı bu taktikleri kullanır. Dolayısıyla bu iyi bir referans olarak kabul edilebilir.

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu