Instagram

Instagram Video Paylaşılamıyor Hatası Çözümü

Instagram video paylaşılamıyor hatası, kullanıcıların zaman zaman başına gelen rahatsız edici bir problemdir. Bu hata sonucunda video paylaşılması engellenir. Instagram video paylaşılamıyor hatasının birkaç farklı nedeni olabilmektedir. Bu nedenler sizin internetinizden Instagram sunucularına kadar uzanan çeşitliliktedir. 

Instagram’da videonuzu paylaşma esnasında hata alıyorsanız bu yazıdaki maddeleri takip ederek çözüm yolunu bulabilirsiniz. Öncelikle internet bağlantınızı kontrol edin. Internet bağlantınızdaki kesilmeler yüzünden video paylaşımı yarıda kalabileceği gibi, internetinizde kasma varsa işlem zaman aşımına uğrayabilir. Internet bağlantınızı sıfırladıktan sonra tekrar video paylaşmayı deneyin.

Instagram’ı kapatıp tekrar açın. Bazen Instagram uygulamasında takılmalar meydana gelmektedir. Bu basit işlemle bu takılmaların atlatılmasını sağlayabilirsiniz. Başka bir yöntem olarak, telefonunuzdaki Instagram önbelleğini silmeyi deneyebilirsiniz. Önbelleğin çok fazla veri içerdiği durumlarda Instagram video paylaşılamıyor hatası alınabilmektedir. Önbelleği temizledikten sonra tekrar deneyin.

Veri tasarrufu modunuz açıksa kapatın. Yükleyeceğiniz videonun kalitesine bağlı olarak veri tasarrufu modu video paylaşımlarında hataya neden olabilmektedir. Veri tasarrufunu kapattıktan sonra yüksek kaliteli videolarınızı paylaşabilirsiniz. Internet bağlantınıza bağlı olarak yükleme hızınızda düşme varsa, en yüksek kalitede video yükleme ayarını da kapatabilirsiniz. 

Instagram uygulamasının güncellemesini kontrol edin. Sürümü geçmiş bir Instagram’a sahipseniz video paylaşımında sorun yaşayabilirsiniz. Ek olarak cihaz güncellemelerine de dikkat etmelisiniz. Cihazınız güncel olmadığı takdirde Instagram ile uyumluluk sorunu yaşanmasına neden olarak video paylaşımlarında sorun çıkmasına yol açabilir. 

Son olarak, Instagram sunucularının durumuna bir göz atın. Kimi zaman Instagram sunucularının çökmesi sonucu Instagram video paylaşılamıyor hataları kullanıcıların karşısına çıkabilmektedir. Eğer sunucularda da bir sorun yoksa yukarıdaki adımlardan sonra Instagram destek ekibiyle iletişime geçin. Hatanızın nedenini bulmada size yardımcı olacaklardır. 

Instagram Video Paylaşılamıyor Hatası Nedir?

Instagram video paylaşılamıyor hatası belirli nedenlere bağlı olarak kullanıcıların video paylaşmasına engel olan bir hata türüdür. Internet bağlantısı, Instagram uygulama takılması, yüksek önbellek verisi, video paylaşım ayarları, Instagram sürümü, cihaz sürümü ve Instagram sunucularının durumuna bağlı olarak karşılaşılabilmektedir. 

Çözümü için basit ama farklı adımlar denemek gerekebilir. Video paylaşılırken karşımıza çıkan bu hata bazen kendi kendine belirli bir süre sonrasında da düzelebilir. Genellikle Instagram’da bu tarz hatalar uzun süre devam etmez. Teknik ekip raporlar doğrultusunda yaşanan bu sıkıntıyı çözecektir. 

Instagram Video Yüklenmiyor Sorunu Çözümü

Instagram Video Yüklenmiyor Sorunu Çözümü

Instagram video yüklenmiyor sorunu farklı çözüm yollarına sahiptir. Genellikle birkaç çözüm yolu denendikten sonra çözülebilmektedir. Sinir bozucu bir hata olsa da basit çözümüyle çok baş ağrıtmaz. 

Internet bağlantınızın stabil olduğuna dikkat edin. Dalgalı sinyaller gönderiyorsanız Instagram video paylaşmanıza engel oluyor olabilir. Internet bağlantınızı sıfırlamak için modemi kapatıp açarak tekrar paylaşım yapmayı deneyebilirsiniz. Cihazınızı ve Instagram uygulamanızı yeniden başlatarak takılmaları çözebilirsiniz. 

Instagram video paylaşım ayarlarınızı paylaşım yapacağınız videoya göre ayarlayın. Fazla yüksek kalitede bir video paylaşıyorsanız veri tasarrufunu, düşük kalitede video paylaşıyorsanız en yüksek çözünürlükte paylaşım ayarını kapatabilirsiniz. Bu tarz ayarlarda düzenlemeler uyumsuzlukları giderebilir. 

Cihazınızı ve Instagram uygulamanızı güncel tutarak Instagram video yüklenmiyor sorunu hatasını almayı azaltabilirsiniz. Ayrıca, Instagram sunucularının durumunu kontrol ederek durumun sizden kaynaklanıp kaynaklanmadığını da doğrulayın. Bu çözüm yöntemleriyle Instagram video yüklenmiyor sorunu ile baş edebilirsiniz. 

Instagram Posting Sorunu Çözümü

Instagram posting sorunu video yüklenememe sorunu gibi aynı nedenlerden etkilenen bir hatadır. Bu hatada gönderi paylaşma sırasında sorun yaşarsınız. Yine bu hatada da internet bağlantınızı, Instagram önbelleğinizi, cihaz ve uygulama güncellemesini kontrol edebilirsiniz. 

Cihazı ve uygulamayı yeniden başlatarak Instagram posting sorunu ile karşılaşmanızı engelleyebilirsiniz. Bu ve bunun gibi cihaz, internet ve uygulama ayarlarını yeniden düzenleyerek bu sorunu çözebilirsiniz. Ek bilgi için Instagram destek ekibiyle iletişime de geçebilirsiniz.

Uğur Çakar

RoxMedya blog editörü. Sosyal medya uzmanı. Sosyal medya hakkında merak ettikleriniz ve yaşadığınız sorunlar üzerine yazar. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmeyi sever. Araştırır, çizer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu